LIGE NU:

Familie bor lige ved kommunegrænsen: Nu må de køre ud ad indkørslen igen

Familien Mølgaard bor på en vej, der er delt mellem to kommuner. Familien bor som den eneste på vejen i Hjørring Kommune, mens naboerne bor i Frederikshavn Kommune. Derfor er begejstringen stor over, at kommunegrænsen nu åbner igen.

Det har ikke været en nem uge for Familien Mølgaard, der bor lidt uden for Østervrå. Den 5. november lukkede kommunegrænserne i de syv nedlukkede, nordjyske kommuner, og det betød, at familien ikke kunne køre ud ad deres indkørsel.

Der går kun en vej til familiens hus, og vejen bliver skåret over af kommuneskellet mellem Frederikshavn- og Hjørring Kommuner. Familien bor i Hjørring Kommune, men sønnen Malthe på seks år går i skole i Frederikshavn Kommune, hvor lillesøster Merle også går i daginstitution.

- Det har været en kaotisk uge, og det har været presset, for vi skulle have styr på, hvordan vi fik fri, og hvordan vi fik det hele til at gå op med arbejde, og så skulle vi selvfølgelig have styr på Malthe, der skulle have nye lektier, og vi skulle have kontakt til Malthes skole, siger Marie Mølgaard, der er mor til Malthe og Merle.

Glad for at komme i skole igen

Hun arbejder som handicaphjælper, men hun var nødsaget til at tage ferie fra sit arbejde for at passe børnene og undervise Malthe hjemme. Derfor er hun og hendes mand Mikkel Jensen både glade og lettede over, at kommunegrænserne mellem de syv nedlukkede kommuner atter er åbnet.

- Begejstringen var stor herhjemme, da vi hørte det. Mikkel og jeg var meget begejstrede, men begejstringen var helt klart størst for Malthe, der nu får mulighed for at se sine venner igen, siger hun med et stort smil.

Sønnen Malthe Mølgaard Jensen er begyndt i 0. klasse efter sommerferien, og han er en ud af to i klassen, der skal hjemmeundervises.

Derfor har det også fyldt meget for forældrene, hvad det kommer til at betyde, at han ikke er en del af klassesammenholdet, og de glæder sig over, at han ikke skal vente tre uger mere for at komme i skole. Glæden er også stor hos Malthe:

- Det er jeg glad for og tilfreds med, for jeg har ikke set mine venner i lang tid, siger han.

Flere oplever problemet

Marie Mølgaard og familien fortalte deres historie i TV2 Nord tirsdag den 10. november og på det tidspunkt troede de, at de var nogle af de eneste, der stod i det problem, men efterfølgende har Marie Mølgaard modtaget mange beskeder fra familier i lignende situation:

- Jeg troede, vi var nogle få stykker, der havde problemet her. Men vi fik rigtig mange henvendelser om samme problemstilling med familier, der bor lige op af kommunegrænsen, siger hun.

Derfor håber hun også, at politikerne vælger at være lidt mere fleksible med restriktionerne, hvis lignende skal indføres igen:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at der ikke er nogen undtagelser. Vi skal gå 400 meter, før vi ender i en anden kommune, så i realiteten så skulle vi være spærret inde i denne her uge uden at kunne forlade vores matrikel, siger hun.

Familien Mølgaard fortalte om deres situation tirsdag den 10. november, da kommunegrænsen stadig var lukket.
Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Retten i Hjørring

To unge mænd dømt for gaderøveri i Hjørring

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden