Fyldte aftenskoler: Møbelpolstring er det helt store hit
Møbelpolstring er det nye sort - i hvert fald hvis man skal tro aftenskolerne, hvor holdene er populære som aldrig før.
Aftenskolernes forårprogrammer er på gaden, og et af det mest eftertragtede fag er møbelpolstring. Hos Fokus Folkeoplysning må man nu melde alt udsolgt på i alt otte hold.
Ebba Sølvberg er en af deltagerne på holdet, der har kastet sig ud i møbelpolstringens svære kunst. Hun har fået en bestillingsopgave. Hun skal ombetrække en puf for sin datters kollega.
- Den var så slidt, og hun er så glad for, at hun har fundet noget stof, der lige passede til hendes møbler, siger Ebba Sølvberg, der har gået til møbelpolstring i 10 år og dermed kan prale af noget erfaring, i Nordliv på TV2 Nord Salto mandag aften.
Ventelister til otte hold
Med sine 79 år er Ebba vist også en af de ældste kursister på holdet hos Fokus Folkeoplysning, hvor man de seneste år har mærket en støt stigning af antallet af interesserede. Faktisk er det nået så vidt, at der nu er lavet venteliste til holdet.
Jeg har haft mange hold, så det har været populært i mange, mange år.
Christian Ravn, møbelpolstrer
- Pludselig opdager vi, at der altså er et uforløst potentiale her, og derfor har vi fået Christian Ravn ind. Han fylder snart 81 og har 81 kursister fordelt over otte hold, siger Julie Høncke Keldorff, der er udviklingskonsulent hos Fokus Folkeoplysning.
Christian Ravn er underviser på de mange møbelpolstringshold, og han er selv uddannet møbelpolstrer med mindst 25 års undervisningserfaring.
- Jeg har haft mange hold, så det har været populært i mange, mange år, siger Christian Ravn, mens han bevæger sig rundt i det tætpakkede undervisningslokale, hvor møblerne står skulder ved skulder.
Sikker gevinst
- Man tror jo, at møbelpolstring er sådan noget svært noget, men når man får en god undervisning, så går det jo bare. Og Christian er fantastisk til at undervise, siger Ebba Sølvberg, der selv kom i gang på grund af en bryllupsgave.
To lænestole, hvor polstringen var slidt, fik nyt liv på aftenskolen. Og nu er hun i gang med at ombetrække dem for anden gang.
- Jeg tror, det gælder os alle sammen, at vi gerne vil have et produkt og have noget læring, vi kan bruge i vores fritid, siger Fokus Folkeoplysnings udviklingskonsulent, Julie Høncke Keldorff.
Der er selvfølgelig også dem, der melder sig til kurset, fordi de har opdaget, hvad det koster at give møblerne nyt liv ved en professionel møbelpolstrer. Gør man det selv, kan der være mange penge at spare.
Men uanset hvad grundene er til, at man kaster sig over det gamle håndværk, er der en sikker gevinst ved det, hvis man spørger Ebba Sølvberg:
- Men man kommer jo også ud og får et socialt samvær med andre mennesker. Det er jo det, som holder én i gang.