Fyrværkerisælgere har orden i krudtet

01:36

1 af 2

Fyrværkerisælgerne i Hjørring Kommune har forstået budskabet. Fyrværkeri skal opbevares forsvarligt.

Det viser beredskabscenterets kontrolbesøg de seneste dage, hvor der ikke er uddelt et eneste påbud.

Brandinspektør Dennis Ottosen er på inspektion, med det formål at kontrollere, at fyrværkerisælgerne overholder reglerne.
 
-Indtil Seest-ulykken var det frit, hvor meget fyrværkeri man havde stående. Typisk stod kasserne i salgslokalet og folk kunne selv plukke raketterne. Sådan er det ikke i dag. Nu er vi meget opmærksomme på, hvor store mængder der er i salgslokalet, siger Dennis Ottosen, Brandinspektør ved Beredskabscenter Hjørring til TV2/NORD.
 
I dag må salgsstederne have op til 12,5 kilo rent krudt i selve salgslokalet. 25 kilo i baglokalet og højest 250 kilo i containeren udenfor. Fyrværkerisælger Gorm Andersen fra Bindslev er ikke nervøs for brandinspektørens besøg.
 
-Jeg ved tingene er i orden. Han var her også sidste år, og der blev det også godkendt, så jeg har bare kørt videre efter de samme principper som sidste år, siger fyrværkerisælger Gorm Andersen fra Bindslev til TV2/NORD.
 
Dennis Ottosen kan ikke finde noget at bemærke. Besøget hos Gorms fyrværkeriudsalg er nummer 23 ud af 40 steder, som Dennis skal besøge.
 
-Det ser rigtig godt ud. De fleste har fundet ud af, at det ikke kan betale sig at bryde reglerne. De vil hellere have nogle løsninger, hvor de har fyrværkeriet til at stå i baglokalet eller i en container udenfor, og så må man gå ud og hente og få den ekstra julemotion, Siger Dennis Ottosen, Brandinspektør ved Beredskabscenter Hjørring til TV2/NORD.
 
Her i formiddags blev Beredskabscenter Hjørring færdig med at kontrollere de 40 salgssteder i kommunen stadig uden, at det gav anledning til et eneste påbud.

Forsiden lige nu