Gaveregn i Aalborg: Store fejl gav AaB sejren mod Kolding

AaB fik flere foræringer af Kolding søndag eftermiddag.

AaB kunne søndag gå ind til kampen mod Kolding med fem sejre og to uafgjorte i de første kampe i NordicBet Ligaen.

Med kun tre indkasserede mål har AaBs forsvarsmur stået stærkt, mens effektiviteten har været god oppe foran.

Men spillemæssigt har aalborgenserne langt fra leveret i landets næstbedste række. Flere gange har AaB været det dårligste hold - rent spillemæssigt - på banen, selv om AaB på papiret er rækkens stærkeste mandskab med afstand.

Søndag var Kolding på besøg hos aalborgenserne, der havde den nye lejesvend, Richard Odada, i startopstillingen. Og det skulle vise sig at være en god beslutning for cheftræner Oscar Hiljemark.

For efter bare syv minutter opsnappede den kenyanske midtbanespiller en løs bold i feltet, og med et hurtigt aftræk sendte han AaB foran 1-0.

Drømmestart for AaB, der ellers ikke vadede i chancer i første halvleg. Faktisk var det udeholdet fra Kolding, der var klart bedst i kampens første halve time.

Gæsterne vandt langt de fleste andenbolde og spillede i det hele taget bedre end AaB.

Det blev dog kun til få chancer mod en AaB-defensiv, der virker som en betonmur NordicBet Ligaen.

Derfor kunne AaB gå til pause med en føring på trods af et spilovertag til Kolding.

Chokstart for Kolding

Anden halvleg startede som lyn og torden. Efter bare 55 sekunder var det Koldings Sebastian Sommer, der var meget tæt på at bringe balance i regnskabet.

Faktisk startede Kolding anden halvleg med samme spilovertag som i de første 45 minutter.

Men efter 47 minutter fik AaB pludselig en gave, da Kolding-målmanden, Christoffer Petersen, lavede et klodset straffespark. Den foræring tog Nicklas Helenius sig stensikkert af og brangte AaB foran 2-0.

Og bare fire minutter senere skulle Kolding lave endnu en hjerneblødning, da AaBs svensker, Melker Widell, blev fældet i feltet af Jakob Vetter. Straffe til AaB og andet gule kort til Jakob Vetter.

Dermed måtte gæsterne spille med 10 mand i resten af kampen.

Straffesparket blev igen sikkert omsat til mål - denne gang af AaBs Younes Bakiz. Og dermed lignede det en stensikker sejr til hjemmeholdet fra Aalborg.

Med en tremålsføring til AaB faldt intensiteten også meget. Efter 75 minutter burde indskiftede Timm Pricia dog have scoret sit første mål i NordicBet Ligaen, men svenskeren skød over Kolding-målet i det lille felt.

I stedet var det Kolding, der kom på tavlen, da Asker Beck helflugtede bolden i mål på kanten af AaBs felt. Flot mål, som dog kun pyntede på resultatet for et Kolding-mandskab, der søndag forærede sejren til AaB med to dumme straffespark.

Med en 3-1 sejr indtager AaB atter førstepladsen i NordicBet Ligaen og er nu ubesejret efter otte kampe.