LIGE NU:

Glæd dig: Sol og høje temperaturer på vej

Temperaturen kan stige til 13 grader i løbet af ugen. Det er dobbelt så  varmt som en typisk dag i marts.

Det milde forårsvejr ser for alvor ud til at lægge sig over Danmark i den kommende uge, hvor tørt vejr, sol og høje temperaturer kommer til at præge vejrbilledet.

Det oplyser vagthavende Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

- Temperaturen kommer til at ligge et pænt stykke over det normale, og vi kan nå op på 12 til 13 grader flere steder i dagtimerne, fortæller han.

På en typisk dag i marts ligger temperaturen ofte på mellem fem og seks grader, så ugens vejr er særlig godt for årstiden.

Det er et højtryk over De Britiske Øer, som de kommende dage sender de milde vinde ind over Danmark. Solen kommer også til at trænge igennem skyerne, men hvor meget den kommer til at brænde i kinderne er svært at sige.

- Vi får pænt med sol hele ugen, men der vil også være skyområder, der driver ind fra Nordsøen. Det svinger fra dag til dag, siger Frank Nielsen.

Selvom temperaturerne ligger et stykke over normalen i dagtimerne, følger graderne om natten det typiske vejr i marts.

- Der vil være en tendens til skyer om natten, som holder på varmen, og de fleste dage vil temperaturen ligge lige over frysepunktet.

- Men når det klarer op, kommer vi ned og får lidt nattefrost. Især Vendsyssel, Nordsjælland og Bornholm vil opleve temperaturer under frysepunktet, siger Frank Nielsen.

Hen mod weekenden ser vejret dog ud til at blive mere ustadigt, og der kommer fronter med regn ind vestfra. Men trods den grå afslutning på ugen er DMI fortrøstningsfuld.

- I store træk er forårsvejret kommet for at blive. Det er ikke rekordvarmt, men vi ligger på den positive side af normalen for årstiden, siger Frank Nielsen.

/ritzau/