02:00

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Glæde over højere momsfradrag

Den nordjyske hotelbranche kan se frem til flere gæster i de kommende år. De lyse udsigter skyldes, at regeringen vil hæve momsfradraget for virksomheder, når de bruger penge på hotelovernatninger.

På Hotel Radisson Blue i Aalborg ser man efter hårde tider mere lyst på fremtiden.

- Jeg er så glad at jeg er rigtig glad. For det er det rigtige skridt på vejen og kommer vores kunder til gavn, siger Richard Byrdal, der ejer Hotel Radisson Blue i Aalborg.

Det er regeringens nye vækstplan, der vækker begejstring. Helt konkret skal momsfradraget for virksomheders hotelovernatninger ifølge planen øges fra 50 til 75 procent.

- Det er utrolig vigtigt med sådan et tiltag fordi vi er i en konkurrencesituation med de andre lande, hvor vi kan se at der er danskere der tager ud og overnatter og holder konferencer i udlandet. Dem skal vi have trukket hjem, siger folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

Konkurrenceevnen skal styrkes så hurtigt som muligt. Sådan lyder det fra hotellernes brancheorganisation Horesta.

- Branchen er utroligt hårdt presset. Mange hoteller kører med blodrøde tal og nogen er tæt på at lukke. Derfor er vi rigtig glade for den her momsændring, som forhåbentlig bliver vedtaget, siger Lars Mouritzen, der er formand for Horesta Nordjylland.

Alt i alt regner regeringen med, at de ændrede fradragsregler vil give 500 ekstra job om året og styrke det danske turisterhverv med 220 millioner kroner fra 2014 og frem. Bjarne Lausten satser på en hurtig ændring af de nuværende regler.

- Jeg regner med at der vil være et stort flertal lige nøjagtig for den delså her i Folketinget. Så skal det igennem lovmøllen og så håber jeg at det kan komme til at virke allerede fra sommersæsonen her. Det er i hvert fald det, der er målsætningen, siger han.

Tilbage på Hotel Radisson Blue. Her håber de, at det øgede fradrag vil betyde flere gæster, når der er flere penge at spare.

- Vi har mange store firmaer, som måske har 7-800 overnatninger. Ud af de overnatninger, hvor de førhen måske kun kunne trække 50 kroner fra, kan de pludselig trække 150 kroner fra, siger Richard Byrdal.