De nordjyske feriecentre har haft stor fremgang denne sommer. Foto: TV2/Nord

God august for turistbranchen

Med i alt 5,5 pct. flere turistovernatninger i forhold til sidste år, kan de nordjyske overnatningssteder sætte punktum for en flot sommer trods ustadigt vejr.

De netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at det især er de nordjyske feriecentre, der kan glæde sig over en god sommer. I alt gik feriecentrene frem med hele 20,9 pct. i august måned i forhold til sidste år. Også de nordjyske hoteller fortsætter den positive udvikling med 4,7 % flere overnatninger, og campingpladserne går frem med 3,4 pct.

De mindre overnatningsformer, vandrerhjem og lystbåde, oplever imidlertid igen en mindre tilbagegang, hvor vandrerhjem falder 6,4 pct. og lystbåde 15,6 pct.  

Fremgangen i Nordjylland er et resultat af flere danske såvel som udenlandske overnatninger. Danske overnatninger er steget 6,0 pct. og norske og svenske overnatninger går frem med henholdsvis 12,1 pct. og 3,2 pct. 

Med august måneds overnatninger ligger Nordjylland samlet set på 4,2 pct. flere overnatninger i årets første otte måneder sammenlignet med samme periode i 2010.