LIGE NU:

Golfbane til eksamen

Når verdenseliten i golf kommer til Nordjylland i august, så skal hvert et græsstrå vende rigtigt på Himmerland golf & spa resort. Turneringsdirektøren for Europatouren var i dag på inspektion på golfbanen.

For greenkeeper Per Gundtoft er dagen i dag lidt af en eksamen. Det er ham der har ansvaret for at golfbanen på Himmerland golf & spa resort bliver klar til august hvor Europatouren skal spille her.

- Vi har arbejdet længe på det, så det er spændende hvad de siger til det, siger Per Gundtoft, der har 25 års erfaring som greenkeeper.

Tourneringsdirektøren for Europatouren skal godkende alt. Den store test er på hul 16. Her har Europatouren krævet at greenen bliver mere plan. Det har Per Gundtoft gjort og han kan ånde lettet op.

- Banen har klaret vinteren godt. Ændringerne har på 16. green er fantastiske. Så jeg er meget optimistisk og tilfreds med det jeg har set indtil nu, siger tourneringsdirektør Mikael Eriksson.

Europatourafdelingen i Himmerland har fået navnet Made i Denmark. Præmiesummen er på 11 millioner kroner. Det er dynekongen Lars Larsen der har skaffet Europatuoren til Danmark for første gang i 10 år.