LIGE NU:

Grundstødt kutter i Klitmøller bjærges tidligst tirsdag

World Cup-stævnet i Cold Hawaii er skudt i gang med showsurfing, selvom der ligger en grundstødt kutter ud for stranden ved Klitmøller.

Den fiskekutter, der mandag morgen stødte ud for stranden i Klitmøller, bliver formentlig bjærget tirsdag morgen, og ikke i aften som det forlød tidligere på dagen. Det oplyser Skibsforsikringen Frederikshavn til arrangørerne af Cold Hawaii PWA World Cup.

Kutteren bliver bjærget af et bjærgningsfartøj fra Agger Havn. Bjærgningsfartøjet ventes til Klitmøller tirsdag, hvorefter bjærgningen begynder. Om det lykkedes afhænger naturligvis af de lokale vind-, strøm- og bølgeforhold. Cold Hawaii har tidligere oplyst, at bjærgningen vil finde sted mandag aften.

Vinden er taget til i løbet af dagen, men den var ikke stærk nok til at selve World Cup'en kunne begynde. Hoveddommer Duncan Coombs afblæste foreløbig dagens sejlads - uden sammenhæng med kutteren. I stedet har arrangørerne sat gang i en såkaldt Super Session, hvor verdens bedste surfere kæmper om pengepræmier i en konkurrence for sjov.

Det betyder, at surferne denne mandag eftermiddag danser ballet på bølger rundt om den strandede blå og hvide kutter, som ligger blot 50 meter fra land midt i det område, der giver de bedste bølger til at springe og ride på.

- Det er ikke så heldigt, især ikke når vinden er i øst, som den faktisk er sjældent her. Det betyder, at fiskekutteren er meget i vejen, siger surfer Kenneth Danielsen fra Aalborg.

Den gik af ukendte årsager på grund mandag morgen kl. 04.10. De to fiskere om bord blev reddet i land og har det efter omstændighederne godt. Det var en overraskende og heldig start på World Cup'ens første dag, siger event manager Robert Sand.

- Vi er først og fremmest glade for, at besætningen har det godt og at skibet bliver bjærget fri af stranden uden de store skader. Båden ligger selvfølgelig lidt uheldigt. Det svarer til, at der står en fiskekutter i midten af Parken. Om ikke andet så husker man 2014- udgaven af World Cup i Cold Hawaii for året, hvor surferne skulle navigere uden om en fiskekutter, siger Event Manager for KIA Cold Hawaii World Cup, Robert Sand.

Arrangørerne bestemte hurtigt, at konkurrencen skulle begynde som planlagt kl. 13.30, hvis vinden var kraftig nok og bølgerne høje nok. Men klokken 13.30 besluttede hoveddommer Duncan Coombs at afblæse dagens sejlads. Beslutningen blev truffet uden sammenhæng med den strandede kutter. Den besværliggør nok konkurrencen - men surferne kunne sagtens sejle uden om, hvis vinden havde været kraftig nok.

Vejrudsigten for Klitmøller ser dårlig ud tirsdag til fredag med ringe chancer for at kunne sejle. Til gengæld ser weekenden rigtig god ud.