Halvt ton hash beslaglagt i Hirtshals

01:29

Der blev fundet 544 kilo hash i denne lastbil. Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Toldere har onsdag aften beslaglagt over et halv ton hash på færgehavnen i Hirtshals. Det erfarer TV2/NORD. Den usædvanlig store narkofangst blev gjort i en hollandsk lastvogn på vej til Norge.

Godt gemt af vejen inde bag hegn hele vejen rundt på den terrorsikrede såkaldte ISPS-færgehavn i Hirtshals, står den nu tilbageholdte hollandsk indregistrerede lastvogn.

Ved et rutinemæssigt tjek på færgehavnen onsdag ved 20-tiden får tolderne mistanke til den hollandske lastvogn, der skal med Color Lines superspeed-færge til Kristiansand. 

Formentlig med en såkaldt mobil-scanner finder tolderne 544 kilo hash. 
Den enormt store mængde hash var formentlig tiltænkt det norske marked, hvor narkoen på gaden ville kunne have indbragt omkring 70 mio. norske kroner. 

Hverken SKAT eller Nordjyllands Politi har villet hverken be- eller afkræfte, at den store narkofangst har fundet sted.

Flere kilder, der ikke ønsker at stå frem, har dog overfor TV2/NORD bekræftet narkofangsten. 

Den omkring 35-årige mandlige chauffør i den hollandske lastvogn har torsdag eftermiddag været fremstillet i et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre ved Retten i Hjørring.

For kun omkring tre uger siden beslaglagde det norske toldvæsen også over et halv ton hash. 560 kg. Det skete på færgehavnen i Larvik. Norgeshistoriens største beslaglæggelse af hash.

Forsiden lige nu