LIGE NU:

Håndsrækning: Tilbud til børn fra familier med misbrug overlever

Glæden er stor hos Barnets Blå Huse i Nordjylland. Tre afdelinger, der hjælper børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug, kan fortsætte deres arbejde.

18,2 millioner kroner.

Det er hvad Barnets Blå Hus' tre afdelinger i henholdsvis Aalborg, Frederikshavn og Aars kan se frem til at skulle dele.

Pengene er et tilskud fra Socialstyrelsen, og pengene gør, at de Blå Huse kan fortsætte deres arbejde de næste fire år.

- Det er fantastisk at få sådan en blåstempling fra Socialstyrelsen af vores arbejde - både for vores terapeutiske arbejde og for at vi også fungerer som et værested. Det viser, at vores arbejde virker og gør en forskel. Vi er så glade og samtidig virkelig lettede. Uden de penge kunne vi ikke videreføre vores arbejde, så det er virkelig den bedste nyhed, vi kunne få, siger Bettina Poulsen, som er leder af Barnets Blå Hus i Aalborg i en pressemeddelelse.

Barnets Blå Hus hører under den sociale hjælpeorganisation Blå Kors.

På de tre nordjyske afdelinger kan børn i alderen fra 0-13 år og deres familier få gratis hjælp til at tackle problemer med et tidligere eller nuværende alkohol- og stofmisbrug. 

Hjælpen kan for eksempel være i form af fællesspisning, terapigrupper for børn, forældresparring og udgifter.

Også i Frederikshavn er man lykkelig for at kunne fortsætte med arbejdet.

- Vi har et stærkt samarbejde med kommunen om blandt andet tidlig opsporing og det med at bryde tabuer. Vores tilstedeværelse gennem tre år har gjort, at vi er blevet et tilbud, som flere i kommunen kender til og taler om. Nu kan vi bruge de næste fire år på at styrke det samarbejde, så vi kan nå ud til endnu flere børn og familier samtidig med, at vi kan bidrage med viden om, hvordan det er at vokse op i familier med misbrug, siger leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, Irene Lerche, i en pressemeddelelse. 

Udvidet tilbud

Den nye pengetilførsel betyder også, at Barnets Blå Hus i Aars begiver sig ud i et nyt tilbud.

Målgruppen bliver udvidet til at dække børn fra 0-20 år.

- Nu kan vi også hjælpe de større søskende til de børn, vi hjælper i dag. Samtidig skal vi ud og have fat i de unge i skolerne og på ungdomsuddannelserne, siger leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, Ole Smed, i en pressemeddelelse.

Udover de tre nordjyske afdelinger har Barnets Blå Hus også en afdeling i Rønne og i Svendborg.

I 2018 var 278 børn tilknyttet de fem huse. 

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2019.