LIGE NU:

Har du en julegave, der skal byttes? Få styr på reglerne her

Coronarestriktionerne kan påvirke dine byttemuligheder. Få et overblik over reglerne i artiklen her.

Januar er så småt begyndt, og det betyder, at en af årets største efterdønninger fra julen nu står for døren - nemlig bytteræset med julegaver.

Coronanedlukningen er forlænget frem til og med 17. januar, og det betyder, at størstedelen af de danske butikker og storcentre også holder lukket. Og for forbrugerne kan det få den betydning, at der er kortere tid til at bytte gaver i.

Men hvordan bytter man så sin gave, hvis butikken er nedlukket på grund af coronarestriktioner? Det har Forbrugerrådet Tænk et svar på:

quote Hvis butikken er lukket i hele bytteperioden, bør butikken forlænge bytteperioden efter butikkens genåbning.

Forbrugerrådet Tænks hjemmeside, taenk.dk

- Hvis butikken er lukket i hele bytteperioden, bør butikken forlænge bytteperioden efter butikkens genåbning. Tjek butikkens website eller kontakt butikken og spørg om dine rettigheder, skriver Forbrugerrådet Tænk på deres hjemmeside.

- Hvis butikken kun er lukket i en del af bytteperioden, vil bytteperioden næppe blive forlænget, uddyber de.

Regeringen har dog opfordret butikkerne til at forlænge byttefristerne, og mange har allerede gjort det. Men det er dog forskelligt fra butik til butik, om de har fulgt opfordringen, og man bør derfor henvende sig til den enkelte butik, hvis man er i tvivl.

Hvis man som forbruger er i tvivl om, hvilke regler der gør sig gældende i forbindelse med en bytning, har man altid mulighed for at gå ind på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside, hvor man kan læse om de pågældende regler.

Nedenfor har vi samlet en række af de vigtige informationer og regler fra Forbrugerrådet Tænk og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der kan være gode at kende til, hvis man ønsker at bytte sin julegave.

Julegave købt i en fysisk butik

Julegave købt online i Danmark eller et andet EU-land

Må jeg åbne gaven, hvis jeg vil bytte den?

Gavekort og tilgodebeviser

Ingen fortrydelsesret ved køb af billetter til arrangementer