LIGE NU:

Hav går i rette med Lars Løkke

Der blev ikke drukket og røget på skatteydernes regning i 1990'ernes amter, lyder det fra Lars Løkke Rasmussens tidligere borgmesterkollega.

Nordjyllands tidligere amtsborgmester, Orla Hav, beskylder Lars Løkke Rasmussen for historiefordrejning i sagen om Løkke Rasmussens skatteyderbetalte cigaretter.

Det var bestemt ikke normen, at der blev røget og drukket på skatteydernes regning i amtsverdenen i slutningen af 1990'erne, siger han og afviser dermed Lars Løkke Rasmussens forklaring.

- Der var ikke nogen kultur med, at man bare købte bajere og smøger på skatteydernes regning. Det var ikke normen, der var gældende, siger Orla Hav.

Som amtsformand i Frederiksborg Amt fra 1998 til 2001 købte Lars Løkke Rasmussen ved flere lejligheder cigaretter og spiritus samt adgang til diskotek og casino for amtets penge i forbindelse med politiske arrangementer. Han har forklaret, at han ikke fortryder noget, men at "tiden var altså bare en anden dengang".

Grebet ud af luften
- Jeg synes, det er angribeligt, at han gå ud og slår kolleger i amtssammenhæng i hartkorn med den adfærd, han har udvist. Det mener jeg er helt grebet ud af luften, siger Orla Hav.

- Det er ikke noget, der er indgået i min måde at agere på med samme funktion, og jeg mener faktisk heller ikke mine kollegers, siger Orla Hav.
/ritzau/