LIGE NU:

Havareret fly blokerer stadig SAS-flyvninger

Regnvåd jord forsinker arbejdet med at løfte havareret SAS-fly væk fra landingsbanen i Aalborg. Derfor kan SAS stadig ikke flyve. Det kan alle andre selskaber.

De passagerer, som SAS mandag formiddag skal flyve mellem Aalborg og København, kommer i stedet ud at køre bus.

På grund af den regnvåde jord kommer det til at tage tid, før det fly, der nødlandede dramatisk søndag eftermiddag, bliver flyttet fra området ved siden af landingsbanen. Indtil da kan SAS ikke benytte lufthavnen, fordi selskabet har en generel regel om, at det ikke benytter baner, der er mindre end 30 meter brede.

Den regel gælder ikke for de andre selskaber, der benytter lufthavnen, og de opretholder derfor normal trafik fra lufthavnens anden bane. Det gælder blandt andet Cimber Air, Sun, British Airways og Sterling.

Derfor går SAS-trafikken til Aalborg indtil videre via lufthavnen i Tirstrup ved Århus og videre med bus til og fra Aalborg.

Flyet - et Bombardier Q400 - havererede ved nødlandingen, da landingsstellet i højre side brød sammen. En brand i motoren blev hurtigt slukket, og alle 73 passagerer og besætningsmedlemmer blev hurtigt evakueret. Fem passagerer var mandag formiddag fortsat indlagt på sygehuset i Aalborg med skrammer.

/ritzau/