Seneste nyt:

Rasmus kom helt tæt på delfinen i Aalborg: - Det var ekstremt

Rasmus Stæhr og hans søn og svigersøn fik sig lidt af en oplevelse i kajak, da de kom helt tæt på delfinen i Limfjorden.

- Det er jo bare helt ekstremt, siger Rasmus Stæhr om sit møde med den delfin, der i øjeblikket holder til i Limfjorden ved Aalborg.

Fredag havde han, hans søn og svigersøn besluttet sig for, at de ville sejle i kajak ud til det område ud for Musikkens Hus, hvor delfinen holder til.

- Vi ville ud og se den her delfin, og det fik vi da i høj grad mulighed for, forklarer Rasmus Stæhr.

På videoen optaget af Rasmus Stæhr ser man, hvor tæt delfinen kom på.

Delfinen kom nemlig helt tæt på de tre kajakroere, og de fik sig dermed noget af en oplevelse.

- Det er så ekstremt, fordi den lyder lidt som en hval, når den kommer op af vandet og puster luft ud. Man får sig lidt en forskrækkelse, når den er lige ved siden af en, siger Rasmus Stæhr, der har været ude ved delfinen tre dage i træk – og denne gang huskede han kameraet.

 
 
Foto: Rasmus Stæhr

- Jeg tror, at den er klogere, end man lige regner med. Det er som om, at den kan kende kajakken. I hvert fald kommer den tættere og tættere på, jo flere dage, jeg har været der. Den er ekstremt nysgerrig.

Det er ikke første gang, en delfin bliver spottet i Limfjorden. I 2018 samledes mange aalborgensere ved kajkanten for at se en delfin, som var svømmet ind ved Limfjordsbroen.

 
 
Foto: Rasmus Stæhr