LIGE NU:

Hirtshals Havn tænker stort

Hirtshals Havn vil nu også satse på færgetrafik fra England og Frankrig.

Der kommer en halv million nye transit-turister og mærkbare mere gods gennem Hirtshals, når rederiet Fjord Line til efteråret åbner ny rute i den nordjyske havneby, men det er måske bare starten på maritimt internationalt eventyr, som også omfatter England og Frankrig.
- Vi har tanker i gang omkring både England og Frankrig, som meget vel kan være det næste, vi skal satse på, siger formanden for Hirtshals Havn, Knud Størup.

Hirtshals Havn har gennem de senere år investeret mange millioner kroner på udbygning af havnen og havneområderne. Det er de investeringer, som nu bærer frugt, mener bestyrelsesformanden.
Havnebestyrelsen er klar med endnu en million kroner, så vejen fra det færgeleje, Fjord Line til oktober deler med Kystlink, bliver udbygget med bedre trafikforhold frem til motorvejen.

De engelske og franske maritime eventyr kommer heller ikke til at mangle plads.
- I kraft af den seneste aftale med Fjord Line bliver vi for alvor omdrejningspunkt for en betydelig mængde trafik, vi bliver transitcenter, som måske følges op af flere aktiviteter med andre lande. Det betyder, at vi vil sætte mere fart på de udbygningsplaner, der ligger for havnen, så vi kan tilgodese vores kunders behov, siger Knud Størup.