Seneste nyt

fra Nordjylland

Historisk: Dommen er faldet over Hanne Withs morder

Sagen har stået uopklaret i 34 år.

54-årige Henrik Krogh Rasmussen er kendt skyldig i drabet på Hanne With.

Det er netop blevet meldt ud ved Københavns Byret.

Dermed er navneforbuddet i sagen også ophævet, hvorfor TV2 Nord og andre medier også oplyser navnet på den dømte mand.

DERFOR BRINGER VI GERNINGSMANDENS IDENTITET:

TV2 Nord har valgt at offentliggøre navnet på gerningsmanden i sagen om drabet på Hanne With, efter han blev kendt skyldig i drab.

Baggrunden for at bringe mandens identitet er, at TV2 Nord som udgangspunkt bringer dømtes navn, hvis personen har fået over to års fængsel. Dette vil være tilfældet, når gerningsmanden dømmes for drab.

Henrik Krogh Rasmussen idømmes 11 år og seks måneders fængsel. Han rystede på hovedet og så derefter ned i bordet, da dommen blev afsagt, skriver TV 2.

Selvom drabet, der er opklaret på baggrund af DNA-spor og dermed historisk, foregik i København, blev den østjyske mand anholdt på slagteriet Himmerlandskød i Aalestrup tilbage i februar i år - 34 år efter drabet, hvor dengang 23-årige Hanne With blev kvalt og stukket ihjel i sin og kærestens lejlighed tidligt nytårsmorgen i 1990.

Politiet fandt frem til gerningsmanden ved hjælp af en ny efterforskningsmetode.


Det var ved hjælp af såkaldt dna-slægtsforskning, politiet kunne slå til mod manden.

Sagen har vakt opsigt, fordi den nu åbner for at et væld af andre uopklarede drabssager måske - endelig - kan opklares.

TV2 Nord har tidligere besøgt Fjerritslev, hvor Kent Klemmensen har fulgt interesseret med i drabssagen fra København. 

Det er nemlig aldrig blevet opklaret, hvem der dræbte hans søster Conny Birgitte Svendsen på Bornholm i 1997.

Den 54-årige har i øvrigt været forsvaret af advokat, Mette Grith Stage, som også var forsvarer i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Mette Grith Stage er også hyret til at forsvare den, nu 18-årige, sigtede mand i sagen om drabet på en 13-årig pige i Hjallerup fra marts i år. 

FAKTA OM DRABET PÅ HANNE WITH

  • Hanne With var 23 år, da hun blev fundet dræbt i en blodpøl i sin lejlighed på Fensmarkgade på Nørrebro.

  • Hun tjente penge som prostitueret og var taget med en kunde hjem til lejligheden i Fensmarkgade nytårsnat 1990. Det var hendes kæreste, der efterfølgende fandt hende dræbt med adskillige knivstik.

  • Tirsdag 6. februar anholdt politiet en 53-årig slagter fra Djursland på hans arbejdsplads i Nordjylland. Om onsdagen blev manden varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i Københavns Byret.

  • Københavns Politi fortalte onsdag morgen, at den anholdte er fundet ved hjælp af en såkaldt slægtskabssøgning i politiet dna-register.

  • Da retsgenetikerne søgte i registret dukkede et navn frem. Man kunne fastslå, at dna-spor fra gerningsstedet ikke stammede fra personen bag navnet. Til gengæld var de med en betydelig sandsynlighed afsat af personens biologiske far, den 53-årig slagter fra Djursland.