Hjælpepakke til rejsebranchen

Rejsebranchen er en af de brancher, som er blevet hårdest ramt, da samfundet blev lukket ned som følge af corona. I dag fik de en hjælpende hånd fra Folketinget i form af 725 millioner kroner i tilskud og mulighed for at låne 1,5 milliard kroner.

Normalt arbejdede der 10 ansatte i rejsebureauet SAMSON TRAVEL A/S, men corona har vendt op og ned på alt det der er normalt, så nu er der tomt i lokalet.

- Vi har oplevet SARS, vi har oplevet 9/11, der har været en askesky, men der har ikke på nogen måde været noget, som minder om det her, siger Lars Enevold Pedersen, direktør i SAMSON TRAVEL A/S.

Den oplevelse har de også hos Nilles Rejser i Dybvad.

- Vi er jo blevet tacklet ned bagfra. Vi havde haft det bedste forsalg i Nilles historie i første kvartal, og fra den ene dag til den anden, der gik det bare fuldstændig i stå, siger direktør i Nilles Rejser, Miriam Bisgaard Christiansen.

Kritik af solidarisk hæftelse

Regeringen var tidligt klar over, at rejsebranchen ville blive ramt hårdt. Derfor tilbød den hurtigt et lån på 1,5 milliard kroner, som branchen dog skulle hæfte solidarisk for. Det mødte meget kritik i rejsebranchen, så derfor fjernede de den solidariske hæftelse i den nye hjælpepakke. Samtidig havde partierne 725 millioner kroner med i form af tilskud.

quote Vi kommer til at søge om mange millioner.

Miriam Bisgaard Christiansen, direktør, Nilles Rejser

- Vi kommer til at søge om de omkostninger, vi har haft i første og anden periode. Vi kommer til at søge om mange millioner, siger direktør i Nilles Rejser, Miriam Bisgaard Christiansen.

Pakken skulle gerne hjælpe branchen igennem krisen, selv om ingen ved, hvordan markedet ser ud bagefter.

- Så får vi jo se. Hvad er mulighederne fremover? Hvad er ønsket hos gæsterne, og hvor er der åbent henne i verden til at lave rejser, siger Lars Enevold Pedersen, direktør i SAMSON TRAVEL A/S.


Seneste nyt

fra Nordjylland