Nordjysk rejseselskab glæder sig over reel hjælpepakke

Vi er overordnede glade for, der nu er lavet en decideret hjælpepakke, og politikerne har lyttet til os. Sådan lyder det fra Henrik Jensen, der er medejer af det nordjyske rejseselskab SunCharter.

Ordene kommer efter, rejsebranchen tirsdag har fået en håndsrækning af regeringen samt SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i form af en revideret og udvidet hjælpepakke.

For siden Danmark og resten af verden lukkede sine grænser, har rejsebranchen lidt.

Grænserne er lukket, og mange danskeres sommerferie udenlands i 2020 er aflyst.

Det har taget hårdt på den danske rejsebranche, der nu får en udstrakt hånd i form af en hjælpepakke på 725 millioner kroner.

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde tirsdag.

- Vi har sendt et nødråb, og det ser ud til, der er lyttet, og umiddelbart som jeg ser det, ligner det en hjælpepakke, der i første omgang skal dække bagud, det vil sige for tiden fra landet lukkede ned i marts og frem til nu, men i anden omgang også kan bruges fremadrettet, siger bureauchef og medejer, Henrik Jensen.

Hjælpepakken fra de politiske partier kommer for flere rejseselskaber i 11. time, og hos SunCharter er man også glad for økonomisk at få en håndsrækning, da selskabet ikke har haft noget, der ligner en omsætning i to måneder.

Det vigtigste i den nye hjælpepakke er dog ifølge Henrik Jensen, at selskaberne nu ikke længere hæfter for hinandens gæld.

Vi er overordnede glade for, der nu er lavet en decideret hjælpepakke, og politikerne har lyttet til os. Sådan lyder det fra Henrik Jensen, der er medejer af det nordjyske rejseselskab SunCharter. Foto: SunCharter
Vi er overordnede glade for, der nu er lavet en decideret hjælpepakke, og politikerne har lyttet til os. Sådan lyder det fra Henrik Jensen, der er medejer af det nordjyske rejseselskab SunCharter. Foto: SunCharter

Netop den kollektive dækning af lån var noget af det, der har været under skarp beskydning fra den første hjælpepakke, rejsebranchen fik.

- Det er vigtigt, at låneforpligtelserne nu er gjort individuelle, så vi ikke hæfter for andres gæld, lyder det fra bureauchef og medejer Henrik Jensen fra SunCharter.

Han har i øjeblikket ikke noget bud på, hvornår SunCharter med hovedkontor i Aalborg Lufthavn, igen kan sende rejseglade nordjyder ud i verden, men han fastslår, at selskabet er klar, ligeså snart der fra politikernes og sundhedsmyndighedernes side bliver trykket på knappen.

- Det er klart, at vores gæsters sikkerhed og sundhed kommer i første række, men jeg fornemmer heldigvis, at situationen nogle steder i det sydlige Europa så småt begynder at gå i den rigtige retning og åbner op igen, siger bureauchef og medejer, Henrik Jensen.

SunCharter har ingen planer om at ændre i de destinationer til og fra Aalborg Lufthavn som var kendt før, corona-krisen slog benene væk også under rejsebranchen.

 

 

Aftalen indeholder følgende:

 

  • Tilskud til Rejsegarantifondens kasse for ekstraordinære situationer på 600 millioner kroner.
  • 125 millioner kroner målrettet pakkerejser i Rejsegarantifonden.
  • Tilbagebetalingsmodellen for lån via Rejsegarantifonden gøres individuel. Dermed undgår man en situation, hvor et velfungerende rejseselskab skal hæfte for en konkurrent, der ikke kan betale. Det gælder for rejser, der skulle være påbegyndt fra og med den 14. april 2020 og frem til den 10. maj 2020.
  • Dækning af ekstraordinære meromkostninger, som rejseudbydere har haft - herunder ombookninger og hjemtransport.
  • Søge opbakning i EU til en midlertidig, obligatorisk voucher-ordning. En voucher skal tilbydes forbrugere som en garanti/gavekort for den betalte rejse. Efter et år vil forbrugeren have mulighed for at få pengene tilbage.

Aftalen er indgået mellem regeringen og partierne SF, EL, RV, ALT, V, K, DF og LA.

Forudså rækker af konkurser

Siden Danmark og resten af verden lukkede sine grænser, har rejsebranchen lidt.

Bunker af afbestilte rejser og krav om tilbagebetaling af pakkerejser har fyldt mailboksene hos landets rejseselskaber.

I slutningen af april lød kravet på cirka en milliard danske kroner, fortalte brancheforeningen Danmarks Rejsebureau Forening 24. april til TV2.

- Nogle bureauer har alene kapital til at føre deres virksomhed videre i blot få uger endnu, mens de fleste har meddelt brancheforeningen, at de kan klare et par måneder endnu, skrev foreningen.

80 procent af foreningens medlemmer svarede samtidig, at de inden for en måned ville løbe ind i problemer med likviditeten inden for én til tre måneder, skriver TV2.dk.

 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland