LIGE NU:

Hjælpepakker dækker ikke hele tabet

Selvom hjælpepakken til de nedlukkede kommuner kan dække lønninger til dem, der blev hjemsendt, dækker den ikke på de ordre, der blev aflyst.

Fredag blev der indgået en aftale om økonomisk hjælp til virksomheder, kultur- og idrætsliv i de syv nordjyske kommuner, der har været lukket ned siden 5. november, og virksomhederne har nu haft mulighed for at læse aftalen igennem 

- Vi skal have kompensationen frem og det haster, siger Kurt Bennetsen, direktør for Erhverv Norddanmark. 

Hjælpepakkerne er blevet taget overvejende godt imod af erhvervslivet. Også hos Erhverv Norddanmark ser man positivt på resultatet.

- Det er rigtig godt, og det er nødvendigt. Vi skal bare have effekten fra hjælpepakkerne ud rigtig hurtigt, så der ikke igen går rigtig lang tid, inden vi får støtten, siger han. 

I tvivl om, hvor meget hjælpepakker kan bruges

Selvom de varslede fire uger blev til to ugers nedlukning, har virksomhederne lidt skade, mener Kurt Bennetsen fra Erhverv Norddanmark.

For Morten Stausgaard, der er direktør for byggevirksomheden Cantona i Sæby, er modtagelsen af hjælpepakken da også en blandet fornøjelse.  

- Jeg synes, det er rigtig fint, at der er kommet hjælpepakker til Vendsyssel, jeg er bare meget i tvivl om, hvor meget vi kan bruge den. Vi kan selvfølgelig bruge den til de folk, der var sendt hjem; håndværkere og deslignende. Men det er rigtig dyrt for os at genforhandle nye aftaler, fortæller Morten Stausgaard. 

Virksomheden skal på grund af nedlukningen nu ud at have nye underentreprenører på syv byggepladser.

- Dem vi havde lavet aftaler med har jo af gode grunde ikke tid nu, de sidder jo ikke og venter på, vi kommer tilbage, forklarer han. 

Skal se nærmere på detaljerne i hjælpepakker

Hos Erhverv Norddanmark er man i gang med at nærmere på aftalen.

- Vi skal have gravet os ned i detaljerne, og det er rigtig omfangsrigt, og det skal vi, så vi kan hjælpe virksomhederne med at komme ind i det, fortæller Kurt Bennetsen. 

Det er planen, at kompensations-ordningen fremover skal bruges ved eventuelt kommende regionale nedlukninger.