LIGE NU:

Hjallerup sigter mod stjernerne

Hjallerup Samvirke, der årligt står bag det traditionsbundne Hjallerup Marked, drømmer om at arrangere store udendørs koncerter. Ernst Trillingsgaard står klar som mentor.

Planerne er allerede godt undervejs, så hvis alt flasker sig, vil der allerede til sommer være koncerter med internationale navne på den 65 hektar store markedsplads i Hjallerup.

Og med Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres- og Kulturcenter som konsulent er der taget et stort skridt i den rigtige retning.

- Vi har de seneste 3-5 år arbejdet målrettet på at kunne realisere vores planer om store events i Hjallerup. Vi har foretaget betydelige investeringer, vi har den nødvendige lokale opbakning, og vi føler os nu klar til i første omgang at håndtere en event med mellem 20- og 30.000 mennesker, siger formand for Hjallerup Samvirke Erik Topp i en pressemeddelelse.

- Men vi mangler naturligvis kontakterne og erfaringen med at afvikle en koncert i denne størrelsesorden, og derfor er vi naturligvis overordentligt glade for, at Ernst Trillingsgaard og Aalborg Kongres & Kultur Center har sagt ja til at hjælpe.

I Aalborg Kongres & Kultur Center er Ernst Trillingsgaard ikke uenig i, at de to parter passer som hånd i handske:

- Vi har mange års erfaring i håndtering af de store koncerter i Aalborghallen og i Gigantium, men vi har ofte sagt nej til de helt store udendørs koncerter, fordi vi simpelthen ikke har en egnet koncertplads, der kan rumme 20.000 mennesker og opefter. Det er nemlig altafgørende for både publikum, arrangører og kunstnere, at eksempelvis tilkørselsforhold og parkering fungerer optimalt, og det har jeg efter drøftelser med folkene i Hjallerup stor tiltro til, at det vil gøre, siger Ernst Trillingsgaard i en pressemeddelelse.

Planen er at starte med et eller to koncertevents, der kan trække godt 20.000 mennesker. Derefter er målet på lidt længere sigt at arrangere endnu større koncerter med endnu flere publikummer.