LIGE NU:

Hjemløs for en nat

Antallet af fattige og udsatte stiger støt under den nuværende regering. Det mener en nordjysk folketingskandidat, som gav den som "hjemløs for en nat" for at sætte fokus på problemet

En ny rapport viser, at antallet af fattige i Danmark stiger. Både børn og voksne lever i stigende grad under fattigdomsgrænsen.
For at sætte fokus på problemet valgte Enhedslistens folketingskandidat Peder Hvelplund i nat at sove på Sct. Olai Torv i Hjørring i sympati med de udsatte.
- Det her problem er støt stigende under den borgerlige regering og det skal der gøres noget ved, siger Peder Hvelplund, da TV2/Nords kamerahold vækkede ham kort efter kl. 6 lørdag morgen.
Han og to aktivister fra Enhedslisten frøs og havde ikke sovet særligt meget. Fredagens mange nattegæster ville nemlig gerne diskutere politik.
- Der er rigtigt mange kloge ude om natten mellem kl tre og fem. På det tidspunkt ved de fleste en hel masse om samfundets problemer og hvordan vi skal løse dem, griner han.
Der var ellers ikke meget andet at grine af. Den ene aktivist havde fået stjålet sine sko og cigaretter i løbet af natten og Enhedslistens banner var blevet revet ned mens de tre sov.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden