LIGE NU:

Hjemmeværnsfolk med kurs mod Malaga: Michael skal hjælpe med at overvåge Europas ydre grænser

Frivillige medlemmer af Hjemmeværnet skal hjælpe med at beskytte Spaniens grænser. Søndag satte de kurs fra Aalborg mod Malaga.

Michael Nielsen har glædet sig. Søndag er dagen, hvor han sammen med syv andre frivillige fra hjemmeværnet endnu en gang tager til Malaga for at hjælpe med at overvåge Europas ydre grænser som en del af Frontex-samarbejdet.

- Det bliver rart at komme afsted. Det er en vigtig opgave, så jeg ser meget frem til det, siger Michael Nielsen, der er leder af piloterne i hjemmeværnets flyvende eskadrille, inden afgang.

De otte hjemmeværnsfolk skal være besætningsmedlemmer på et hjemmeværnsfly af typen Britten-Norman Defender. Flyet er udstyret med en sensorpakke, som gør det muligt at løse opgaver både om natten og om dagen.

- Vi kigger især efter smuglere, illegal migration og ulovligt fiskeri. Vi kan også hjælpe med søredning, hvis der er nogen i havsnød, siger Michael Nielsen.

Hjemmeværnet har kompetencerne til at løse opgaverne

Hjemmeværnet var også afsted sidste år og bidrage, og her var Michael Nielsen blandt andet med.

- Når Hjemmeværnet igen får denne opgave for Frontex, er det, fordi vores frivillige soldater sidste år har vist, at vi har kompetencerne og kapaciteterne til at løse denne opgave. Det er en anerkendelse af, at Hjemmeværnet kan løse en skarp, international opgave, på grund af de kompetencer holdet bag Defender-flyene har opnået gennem langvarig træning og mange indsættelser på dansk jord for både Forsvaret, Politiet og samfundet, siger oberst Kern Oddershede, som er chef for Flyverhjemmeværnet, i en pressemeddelelse.

Enheden bidrager til den internationale mission Joint Operation Indalo i Middelhavet fra 12. august til 9. september.