LIGE NU:

Stor øvelse: Hjemmeværnet øver sig på nye opgaver i Thy

Hjemmeværnet øver sig på at leve op til nye krav med en stor øvelse i Thy hen over weekenden.

Hvis du i denne weekend, den 26.-28. oktober, skulle se nogle ting lidt ud over det sædvanlige ved Hanstholm Havn og Thisted Lufthavn, er der ingen grund til at kontakte myndighederne. 

Det er bare Hjemmeværnet i Midt- og Vestjylland, der har gang i en stor øvelse for at kunne leve op til de nye krav i forsvarsforliget. De går ud på, at Hjemmeværnet skal yde værtsnationsstøtte - altså støtte til allierede enheder, der opholder sig i Danmark i kortere eller længere tid.

Det skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Helt konkret går opgaven ud på at modtage en engelsk division på Hanstholm Havn og via Thisted Lufthavn. Under bevogtning skal divisionen så bringes til et uddannelsesområde i Midtjylland og videre til en udskibningshavn i Sydøstjylland. Og ifølge Hjemmeværnet kommer øvelsen ikke til ta foregår uden udfordringer og konfrontationer. Som en ekstra del af øvelsen vil Flyverhjemmeværnet også støtte med deres specielle Defender overvågningsfly.

- Vi har i det nye forsvarsforlig fået nye og yderst relevante opgaver - opgaver vi glæder os til at øve og forfine, siger chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt‐ og Vestjylland, oberstløjtnant Per M. Nikolajsen.

Civile kan blive involveret

Hjemmeværnet vil øve scenarier som bevogtning, overvågning og trafikkontrol for den simulerede udenlandske enhed, der vil opholde sig i Danmark. Dette vil medføre, at den civile befolkningen i nogen grad vil blive involveret
i denne øvelse.

- Men bare rolig, det bliver en oplevelse for dem, der er så heldige at opleve dette på nært hold, siger oberstløjtnant Per M. Nikolajsen.

Øvelsen starter fredag aften i Thy og afsluttes søndag morgen i Finderup.