Foto: Per Frank Paulsen

Hjørring Kommune får lov til at hæve skatten

Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop givet kommunen mulighed for at forhøje skatten med 31,6 millioner kroner til næste år.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop givet seks kommuner mulighed for at forhøje skatten for 2015. Det er et led i regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi for 2015. Her er Hjørring Kommune den eneste i Nordjylland, som kan forhøje skatten. I alt 31,6 millioner kroner.

- Det er endnu et værktøj i værktøjskassen. En forhøjning af skatten vil gøre det nemmere at få budgettet til at hænge sammen, siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune og fortsætter:

- En skattestigning vil gøre det muligt at lave investeringer i vores kommune. Så ligner nu arbejder vi på en model, hvor skatten bliver højere i 2015, 2016 og 2017, men så igen falder i 2018, siger Arne Boelt til TV2/Nord.

Som en del af regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi kunne kommunerne søge om lov til at hæve skatterne for samlet op til 150 mio. kr. Seks kommuner søgte om at øge skatten for samlet 132,6 mio. kr.

Budgetterne og skattefastsættelsen for 2015 skal vedtages af kommunalbestyrelserne senest den 15. oktober 2014.