Emil Berggreen kan blive den første landsholdsspiller i Hobros historie, hvis han får debut hos U21-landsholdet mod Bulgarien. Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

Hobro kan få sin første landsholdsspiller

Hvis angriberen Emil Berggreen spiller for U21-landsholdet tirsdag aften, skriver han historie i Hobro.

Der er ikke det store på spil for det danske U21-landshold i fodbold, når holdet tirsdag aften møder Bulgarien i en EM-kvalifikationskamp i Aalborg. Men for superliga-overraskelsen Hobro kan kampen blive historisk.

Hvis angriberen Emil Berggreen kommer på banen, bliver han nemlig Hobro IK's første danske landsholdsspiller nogensinde.

Den nordjyske klub har aldrig haft en spiller på et dansk A- eller U-landshold, men da Berggreen i lørdags blev efterudtaget som afløser for Jores Okore, kan Hobro altså stå over for en milepæl i klubbens historie.

- Det er rigtig stort for mig at blive udtaget til U21-landsholdet. Det er ekstra glædeligt, hvis det også er stort for Hobro IK, siger Emil Berggreen til Hobros hjemmeside.

Kampen i Aalborg har kun begrænset betydning, fordi Danmark allerede har vundet sin kvalifikationsgruppe. En sejr kan dog forbedre danskernes chancer for at blive seedet i lodtrækningen til playoff-kampene.

I kampen mod Rusland i sidste uge spillede Danny Amankwaa på Berggreens foretrukne position som spidsangriber, men FCK-spilleren har siden forladt landsholdslejren med en skade.

Dermed tyder det på, at valget som spydspids står mellem Berggreen og IFK Göteborgs Kenneth Zohore.

Fra AaB er både Nicolaj Thomsen og Frederik Børsting udtaget. Frederik Børsting har spillet 5 U19-landskampe, men har stadig sin U21-debut til gode, mens Nicolaj Thomsen har spillet 11 kampe, senest fik han 81. minutter på banen, da det danske U21-landshold sidste onsdag slog Rusland 4-2 på Aalborg Stadion.

Endelig er den tidligere AaB'er og nu Ajax-spiller, Lucas Andersen, i truppen til aftenens kamp.

Der er i øvrigt gratis adgang til kampen, som spilles klokken 18 på Aalborg Stadion.

/Ritzau/