07:19

Foto: Mette Svenningsen (arkiv)

1 af 2

Hobro rider på bølgen

Hobro er kommet på landkortet efter de lokale fodboldheltes præstationer på banen, og nu - et lille år efter oprykningen til landets bedste række - vil hobrogenserne endda godt være ved, at deres by er forandret.

Hos den lokale ejendomsmægler i Hobro har det sidste års kolossale opmærksomhed omkring Hobro IK smittet af på forretningen.

- At vi i lille Hobro er kommet i superligaen, er den perfekte indgangsvinkel til en god snak, når jeg skal sælge et hus. Historien er så god, at jeg bilder mig ind, at det også godt kan have en positiv indflydelse på, hvorvidt jeg får et hus solgt eller ej - for eventyret om holdet skaber en god stemning, fortæller Ole Rishøj, indehaver af Nybolig i Hobro.

I Mariagerfjords Erhvervsråd har de også armene over hovedet i ren eufori over fodboldholdets succes, som smitter af på både byen Hobro, men også resten af kommunen, der for første gang siden 2008 har oplevet vækst i antallet af tilflyttere.

- Det er jo fantastisk at opleve, hvordan vi i hele kommunen mærker succesen, siger erhvervsdirektør i Mariagerfjord Erhvervsråd, Torben Ladefoged.