Hobro-træner: Ikke til at spå om, hvor vi ender

Hobro har efter 11 spillerunder mødt alle hold i Superligaen. Jonas Dal gør status over den første del af sæsonen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Hobro har fået en suveræn start i Superligaen. De ligger i øjeblikket på sjettepladsen med 17 point. Af et hold som Hobro, som ikke plejer at regnes for meget, så er det en fornem placering.

- Vi er lykkes med de ting, som vi gerne vil lykkes med, og vi har ofte fået mere med, end vi faktisk har turde håbe på. Derfor er vi godt tilfreds med de første 11 kampe, vi har spillet, udtaler en glad og tilfreds Jonas Dal til TV2/Nord.

Jonas Dahl og Hobro håber på at slutte i top 10. Alt bedre end en tiendeplads betragtes som en bonus. De regner med og håber også på, at målsætningen bliver opfyldt, men ifølge Jonas Dal er det langt fra sikkert.

- Det er ikke let at spå, hvor Hobro ender. På bare en spillerunde røg vi tre pladser ned, på trods af at vi spillede en udmærket kamp og fik et enkelt point. Superligaen er så tæt og spændende, at alt kan ske. Vi håber bare på, at vi ikke ender på en 11.- eller 12.-plads, siger Jonas Dahl.

Sammenholdet er nøglen til succes

Ifølge Jonas Dal har Hobro fået succes, fordi spiller kender hinanden ud og ind og har et godt sammenhold.

- Vi ved, hvad vi kan hver især. Relationerne mellem spillerne, når de står inde på banen, og deres kendskab til hinanden er så fantastisk godt. De arbejder hårdt for hinanden og vil gå gennem ild og vand for hinanden. Kommunikation og måden, som de er sammen på, er grunden til deres utroligt gode sammenhold. Det er vigtigt at have et godt sammenhold på et fodboldhold, og det har vi i den grad. siger han.

Selvom sammenholdet er det, der er styrken på Hobro-mandskabet, så er der stadig nogle profiler, som stikker ud. Og selvom det er spillere som Antipas, Hvilsom og Mads Justesen, der bliver fremhævet mest i medierne, så synes Jonas Dal, at der er nogle, der ofte bliver overset.

- Jonas Damborg er en ekstrem dygtig spiller til lige præcis det, som han skal. For os trænere og hans holdkammerater er det rigtig godt at have ham til at ligge på midtbanen, siger Jonas Dal og fortsætter:

-Så har vi også to backs, som også er rigtig gode. Jesper Bøge og Jacob Tjørnelund gør det virkeligt godt.

"FC Midtjylland ser klart bedst ud"

Hobro har efter 11 spillerunder nu mødt alle hold i Superligaen. Og Jonas Dal er ikke i tvivl om, hvem der har været den sværeste modstander.

- Vores sværeste kamp indtil videre har været imod FC Midtjylland. De er rigtig gode og har en skræmmende bred trup. Jeg tror, at de vinder Superligaen i år. De ser klart bedst ud, siger Jonas Dal.

Hobro er lige nu placeret på sjettepladsen ti point efter FC Midtjylland på Superligaens førsteplads. Men selvom der er langt op til førstepladsen, kan de glæde sig over, at de lige nu ser ud til at opfylde målsætningen om en top 10-placering. Nordjyderne i skrivende stund ni point ned til nedrykningsstregen.