Seneste nyt:

Hør analysen: Erik Høgh-Sørensen trækker sit kandidatur som DF-formand

Opdateret med analyse af TV2 Nords politiske analytiker Søren Wormslev. Den nordjyske byrådspolitiker fra Hjørring Kommune ønsker ikke, at Morten Messerschmidt bliver ny formand for Dansk Folkeparti.

Den nordjyske politiker Erik Høgh-Sørensen (DF) opgiver at blive formand for Dansk Folkeparti og dropper dermed sit kandidatur.

Dansk Folkeparti skal vælge Kristian Thulesen Dahls afløser som formand ved et ekstraordinært årsmøde den 23. januar.

Her stiller Morten Messerschmidt op som formandskandidat sammen med de øvrige kandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

Vil undgå stemmespild

Erik Høgh-Sørensen begrunder overfor TV2 Nord, at han opgiver sit kandidatur, fordi han ikke ønsker at tage stemmer fra Martin Henriksen og Merete Dea Larsen og dermed forringe deres chancer for at få at få flere stemmer end Morten Messerschmidt.

- Jeg ønsker ikke, at Morten Messerschmidt bliver valgt som ny formand for Dansk Folkeparti, siger Erik Høgh-Sørensen, som afviser, at han stillede op til formandsposten på skrømt.

TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, har tidligere vurderet, at det kan være svært at få øje på den politiske forskel mellem Erik Høgh-Sørensen og Martin Henriksen. Og at der derfor var risiko for, at de ville kannibalisere på hinandens stemmer - men nu trækker Erik Høgh-Sørensen sig, så den situation er ikke længere aktuel.

Messerschmidt forsøgte at få Høgh-Sørensen ekskluderet

Erik Høgh-Sørensen fortæller, at Morten Messerschmidt i efteråret forsøgte at få den nordjyske politiker ekskluderet fra partiet - ifølge ham selv på grund af en bagatel.

- Hvis det er det, der er holdningen i hovedbestyrelsen, ryger jeg for det første ud. Men for det andet kan Morten Messerschmidt ekskludere sig selv, fordi han har den holdning til børneomskæring, som han har, hvor han går imod 95 procent af DF’s medlemmer, siger Erik Høgh-Sørensen.

Han mener, at det er uholdbart, at man anvendet et sæt af kriterier mod én person og ikke mod en anden.

Erik Høgh-Sørensen vil endnu ikke oplyse, hvem han peger på som formand - men det står fast, at det i hvert fald ikke er Morten Messerschmidt.

Erik Høgh-Sørensen er politiker i byrådet i Hjørring, han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kommunikationsrådgiver og EU-korrespondent for Ritzau.

Se interview med Erik Høgh-Sørensen:Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

JHP_3214

gallery Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden