07:05

Foto: Michael Andersen

1 af 2

'Hold kæft, er det mig, de skal hylde?'

Morten Lind blev i høj grad overrasket, da han kom på isen foran en fyldt Gigantium og blev udtaget til en landsholdtur til Holland. Vennen Peter var selvfølgelig med i overraskelsen.

I forrige uge viste vi et indslag om de gode venner Morten og Peter, som sammen skal til Special Olympics til sommer for det danske fodboldhold.

Morten har atypisk autisme, mens Peter ikke har noget handicap. Peter har i mange år været træner for Morten, og de to har udviklet et meget tæt venskab. Peter skal med til OL som 'partner' for Morten, og sammen skal de spille på holdet i Los Angeles.

Men selvom man er udtaget til OL, er det langt fra sikkert, man skal med på alle landsholdets ture til udlandet. Senere på foråret skal det danske landshold til Holland - og her var Morten i første omgang ikke udtaget, men foran flere tusinde mennesker Gigantium fik Morten sidste fredag sig en gedigen overraskelse.

Landstrænerne Allan Nielsen og Rune Sørensen havde aftalt med Aalborg Pirates, at de i pausen mellem 1. og 2. periode i den tredje kvartfinale mellem Aalborg og Frederikshavn ville kalde Morten på isen, uden han vidste det.

Morten er stor Pirates-fan og ser nærmest alle deres kampe. Hans træner og gode ven Peter var med til at holde på hemmeligheden under kampen.

Morten blev i høj grad overrasket, da han kom på isen. Han endte med at blive hyldet af hele hallen.

- Jeg tænkte bare: 'Hold kæft, er det mig, de skal hylde?'. Jeg blev bare så glad, sagde han efterfølgende.

Se hele reportagen fra Gigantium i videoen over artiklen.

Morten, Peter, Allan og Rune og resten af landsholdet samles i Aalborg den 27. marts.