LIGE NU:

Hollænder ny førstemand i VEB

Hollænderen Eric Pang bliver ny førstesingle på Vendsyssel Elite Badmintons ligahold. Han afløser inderen Anup Sridhar, som blot spillede fire ud af 12 holdkampe i den forgangne sæson.

- Anup boede her ikke, og han døjede også med en del småskader. Eric Pang er lige så stærk som Anup, og da han flytter til Frederikshavn, er det vores håb, at han bliver en mere stabil førstesingle, siger VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

Eric Pang er 28 år. Han ligger nr. 35 på verdensranglisten. Det er syv pladser under Anup Sridhar, som han afløser i VEB. Peter R. Jensen mener, det er realistisk at tro på, at Eric Pang kan vinde 2/3 af sine kampe i Badmintonligaen.

I Holland er OL-kravene meget skrappe. Erik Pang er således ikke udtaget til OL i Beijing, selv om han opfylder de internationale krav. Den kommende VEB-spiller satser i stedet målrettet på at blive udtaget til OL i London i 2012. Det er en af forklaringerne på, at han skifter til VEB og skal gå på Frederikshavn Badminton Academy, der begynder 1. september.

Både i VEB og på akademiet genforenes Eric Pang med Claus Poulsen, der tidligere har været assisterende landstræner i Holland. Den nye VEB-træner har store forventninger til Eric Pang, som er født og opvokset i Holland, men har rødder i Singapore.

- Claus mener, at han kan udvikle og løfte Erics niveau væsentligt. Det skulle på kort sigt gerne betyde, at VEB kommer blandt de seks bedste, der kvalificerer sig til slutspillet, fortæller Peter R. Jensen.