LIGE NU:

Hollandske kystfiskere i Skagerrak: Vi forstår ikke balladen

De små nordjyske kystfiskere føler sig truet af store hollandske bomtrawlere, men det er unødvendigt, mener hollænderne.

I denne uge sætter TV2 Nord fokus på fiskeriet i Skagerrak, hvor en intern fiskerigkrig raser mellem de små danske kysfiskere og de store hollandske fiskere.

De hollandske fiskere har fået tildelt en lille kvote fisk i Skagerrak, men alligevel fisker de løs det meste af året. De danske fiskere mener, at deres hollandske kolleger snyder de danske myndigheder, men den køber de hollandske fiskere ikke.  

Tilbage i oktober måned i år talte TV2 Nord med den hollandske fisker Jakob Post, som synes, fiskeriet i det nordjyske farvand er super godt.

- Vi har ingen problemer med de danske fiskere. Vi er kommet her i flere år, og vi kommer mest efter torsk og tunger, lød det fra den hollandske fisker Jakob Post til TV2 Nord den 17. oktober i år.

Han forstår ikke balladen om det eftertragtede Skagerrak. Ifølge ham er der ikke uoverensstemmelser med de nordjyske kystfiskere.

- Det er godt at fiske her. Vi har også haft besøg af fiskerikontrollen på den seneste tur. Det var der ingen problemer i, sagde Jakob Post tilbage i oktober måned.

På denne tur havde den hollandske fisker været med skibet Stella Polaris i Skagerrak i cirka seks uger.

TV2 Nord har flere gange skrevet til det hollandske fiskeriministerium, som i et længere brev blandt andet har svaret, at ”de hollandske myndigheder altid vil samarbejde med de danske myndigheder for at bekæmpe ulovligt fiskeri”.