Hollandske kystfiskere i Skagerrak: Vi forstår ikke balladen

Foto: Per Frank Paulsen

De små nordjyske kystfiskere føler sig truet af store hollandske bomtrawlere, men det er unødvendigt, mener hollænderne.

I denne uge sætter TV2 Nord fokus på fiskeriet i Skagerrak, hvor en intern fiskerigkrig raser mellem de små danske kysfiskere og de store hollandske fiskere.

De hollandske fiskere har fået tildelt en lille kvote fisk i Skagerrak, men alligevel fisker de løs det meste af året. De danske fiskere mener, at deres hollandske kolleger snyder de danske myndigheder, men den køber de hollandske fiskere ikke.  

Læs også Fiskerikrig raser i Skagerrak

Tilbage i oktober måned i år talte TV2 Nord med den hollandske fisker Jakob Post, som synes, fiskeriet i det nordjyske farvand er super godt.

- Vi har ingen problemer med de danske fiskere. Vi er kommet her i flere år, og vi kommer mest efter torsk og tunger, lød det fra den hollandske fisker Jakob Post til TV2 Nord den 17. oktober i år.

Han forstår ikke balladen om det eftertragtede Skagerrak. Ifølge ham er der ikke uoverensstemmelser med de nordjyske kystfiskere.

- Det er godt at fiske her. Vi har også haft besøg af fiskerikontrollen på den seneste tur. Det var der ingen problemer i, sagde Jakob Post tilbage i oktober måned.

På denne tur havde den hollandske fisker været med skibet Stella Polaris i Skagerrak i cirka seks uger.

Læs også Kystfiskere: Hollandsk rovfiskeri fortsætter i Skagerak

TV2 Nord har flere gange skrevet til det hollandske fiskeriministerium, som i et længere brev blandt andet har svaret, at ”de hollandske myndigheder altid vil samarbejde med de danske myndigheder for at bekæmpe ulovligt fiskeri”.

Forsiden lige nu