LIGE NU:

Holmsø Huset er gået konkurs

120 medarbejdere sendt hjem fra firmaet i Fjerritslev

Et af Jammerbugtens erhvervsmæssige flagskibe gennem de seneste år, byggefirmaet Holmsø Huset A/S i Fjerritslev med projekter i det meste af Nordjylland, er erklæret konkurs.

- 120 medarbejdere blev sendt hjem i torsdags, og der er nu kun et par håndfulde tilbage, oplyser advokat Flemming Voldby, Interlex, Århus, der sammen med advokat N. Skovgård Larsen, Århus, er udpeget til kurator i konkursboet. Det fortæller nordjyske.dk.

- Personalet er reduceret til det minimum, der er nødvendig for at holde firmaet i gang, uddyber advokaten. Der er en håndfuld tilbage i administrationen, fem-seks byggeledere ude på de igangværende byggepladser og enkelte håndværkere.

Gæld på 50 mio.

Holmsø Huset beskæftigede på et tidspunkt 250 medarbejdere. Men selskabet har det seneste par år været for optimistisk og sat betydeligt flere byggerier i gang, end det har været muligt at sælge. Det resulterede i en gæld på over 50 mio. kr. til leverandører og andre kreditorer.

Holmsø Huset forsøgte at løse problemet gennem en afdragsordning med kreditorerne og ved at frasælge projekter, men 29. november gik koncernen i betalingsstandsning.

Usikkert hvem der får penge

Der var indkaldt til møde i Skifteretten i Århus på mandag med henblik på forlængelse af betalingsstandsningen, men økonomien var i mellemtiden blevet så håbløs, at det nu er endt med en konkurs.

Advokat Flemming Voldby tør ikke i øjeblikket udtale sig om, hvor meget kreditorerne kan forvente at få af deres tilgodehavende.