04:18

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Høsten er her - nu er der virkelig travlt

Det er en travl tid for alle, der har noget med landbrug at gøre.

Koldt og vådt vejr har sendt de nordjyske landmænd bag efter tidsplanen i dette års høst. Sidste år var høsten færdig på dette tidspunkt, derfor skal den tabte tid nu indhentes.

Det var nemt at se på Nordjyllands største maskinstation i dag.

- Vi har rigtig travlt. Det er jo vores absolutte højsæson lige i øjeblikket. Og vi ligger stort set vandret med alle mand i øjeblikket. Vi har specielt travlt i år, fordi sæsonen bliver så presset på grund af den meget sene høst, som starter op nu her. Derfor er vi meget pressede i forhold til, hvad vi plejer at være, siger Per Kold Christiansen, Direktør Bejstrup Maskinstation, der fortæller, at de på Maskinstationen ikke har tid til pause, mens høsten står på.

Travlhed hos DLG

Der hvor det høstede afgrøder skal afleveres har de naturligvis også travl. Hos DLG i Nordjylland går hele dagen med at håndtere høsten.

- Vi har haft rigtig travlt lige fra morgenstunden. En rigtig god høstdag ser det ud til. Og vi forventer at køre til en ti tiden i aften, siger Søren Kjeldgaard, driftchef ved DLG Nordjylland.

Høsten ser ud til at være god, om end det er for tidligt at vurdere på nuværende tidspunkt.

- Vi håber, at det bliver en god høst. Det, vi har set indtil videre med hensyn til kornets kvalitet, ser rigtig flot ud. Om udbyttet bliver godt, kan vi ikke sige noget om endnu. Vi har kun høstet ca. 20 procent af arealerne i Nordjylland, men om en 14 dages tid, så ved vi, hvordan høsten er blevet totalt set, siger Søren Kjeldgaard.

Arbejder hele dagen og aften med

Også hos Bejstrup Maskinstation har de travlt. Maskinførerne er ude i markerne indtil midnat.

-Vi arbejder en del lige i de her dage. Der kommer vi altså noget senere hjem end kl 16. Nærmere omkring midnat. Men sådan er det. Det er nu, der skal høstes, og så må vi slappe af en dag, hvor det regner, siger maskinfører Niels Knudsen ved Bejstrup Maskinstation.