Foto: Anders Kristensen / Scanpix

Husk selen, og læg mobiltelefonen væk: Politiet med landsdækkende kontrol

Fra den 11.-17. september afholder politiet landsdækkende trafikkontrol med fokus på at få bilisterne til at lægge mobilen væk og tage sikkerhedsselen på.

Er du lidt for god til at tale i en håndholdt mobiltelefon, når du kører bil? Eller glemmer du at tage sikkerhedsselen på? Så øger du din risiko for at ende i en ulykke og komme alvorligt til skade gevaldigt.

Det problem har politiet fokus på i løbet af denne uge fra mandag den 11. september til søndag den 17. september, når de gennemfører kontrol i hele landet i en indsats mod manglende brug af sikkerhedsseler samt snakken i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

- Analyser af ulykker viser, at anvendelse af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent, mens risikoen for at blive involveret i en trafikulykke ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen.

Rigspolitiet har i færdselsstrategien frem mod 2020 sat uopmærksomhed som et af tre skærpede fokuspunkter, hvor blandt andet brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen er en medvirkende faktor til uopmærksomheden i trafikken. 

Kontrollen indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde.