Husker du? For et år siden væltede sneen ned i Nordjylland

For et år siden strandede en del nordjyder rundt om i landsdelen på grund af store mængder sne.

I dag er det præcis et år siden, at Nordjylland blev lagt ned på grund af en snestorm. Folk blev rådet til at blive inden døre, og både busser, fly og tog blev aflyst i Nordjylland. 

Flere biler måtte parkere i rabatten på alt fra motorvejen til hovedveje og helt almindelige villaveje. I Limfjordstunellen stod trafikken i lange perioder helt stille.

TV2 Nords reporter Jesper Bo Winther oplyste dengang, at det tog ham fire timer at køre igennem tunnelen sidst på eftermiddagen og først på aftenen.

I et opslag på Facebook, har vi spurgt, hvordan nordjyderne husker dagene omkring snestormen. Her er et udpluk af anekdoterne: 

Mange oplevede trafikale problemer i sneen. Og et par hverdagshelte dukkede op og hjalp folk videre.

Herunder kan du se et klip med Kenneth, der hjalp folk fra af snemasserne:

Med lange udsigter til vejhjælp onsdag aften tog Kenneth Pilgård Jensen fra Suldrup sagen i egen hånd og hjalp strandede billister med at komme fri.

Nordjyllands Politi oplyste ved 17-tiden 1. december sidste år, at vagtcentralen var blevet lagt ned at massevis af opkald til 112. Derfor blev der opfordret til kun at ringe, hvis det var livstruende. 

I modsætning til store snemasser, der var samme tid sidste år, kan vi i Nordjylland torsdag forvente tre til fire graders varme og en smule sol i løbet af dagen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland