LIGE NU:

Hver fjerde dreng får ingen ungdoms- uddannelse

En ud af fire nordjyske drenge, som går ud af folkeskolen, fortsætter ikke i skolesystemet og får en ungdomsuddannelse. Det skriver P4 Nordjylland.

Det er en undersøgelse fra Undervisningsministeriet, der har fastslået, at de nordjyske drenge i højere grad end pigerne dropper ud af skolesystemet efter folkeskolen. Til sammenligning er det kun hver tiende pige, der ikke får en ungdomsuddannelse.

- Det er et af de væsentligste samfundsproblemer, vi står overfor lige nu, siger ungdomsforsker Birgitte Simonsen til P4 Nordjylland.

Forskeren mener, at de unge mennesker ikke har mødt rigtig modstand i deres opvækst. Samtidig mangler der i denne tid job til dem - En tendens, som man også har bemærket på erhvervsskolen Tech College i Aalborg.

- De unge skal træffe mange studievalg på en erhvervsskole, og det er svært for dem. Men vi har samtidig også en ungdomsårgang, som er optaget af at være uforpligtende og nyde livet. De er derfor svære at motivere til at tage en uddannelse, siger vicedirektør på Tech College i Aalborg, Kjeld Skovsgaard, til P4 Nordjylland.