LIGE NU:

I dag begynder redningsaktion af hollandsk bomtrawler

Senere i dag forventes redningsaktionen af den hollandske bomtrawler at finde sted.

Det ser ud til, at i dag bliver dagen, hvor den hollandske bomtrawler Sursum-Corda UK-172, skal bugseres fri. Siden mandag har bomtrawleren været fanget nær kysten mellem Løkken og Nørre Lyngby, fordi den er stødt på grund.

Et af de fartøjer, der skal hjælpe til i redningsaktionen, er Thor.

- Det blæser stadig meget deroppe, så vi regner ikke med noget før middagstid, for søens vand skal lægge sig, så det er muligt at komme til, siger skipper Ole Kristensen til TV2 Nord.

Hollændere spilder ikke tiden

Det er endnu ikke fastlagt præcist, hvordan redningsaktionen kommer til at foregå. For den hollandsk bomtrawler har tidkaldt hjælp fra egne landsmænd, og et andet hollandsk skib har været til stede siden i går, og endnu et er på vej.

- Den anden hollandske båd har ikke spildt tiden. De kom i går for at hjælpe, og i nat har de været ude at fiske, beretter Ole Kristensen og fortsætter:

- Om det bliver os eller de hollanske skibe, der skal stå for aktionen, er op til bomtrawleren og dets forsikringsselskab.

Aktionen er i gang

Selvom det blæser og vejret endnu er mod redningsaktionen, er en dansk RIB båd i samarbejde med de hollandske fartøjer gået i gang med at forsøge at kaste en line ud til båden i bedste lasso-stil. Indtil videre har personerne i RIB båden kastet linen ad tre omgange, og alle gange er det mislykkedes. 

På grund af vejret er der en del bølger, som sørger for at RIB båden får en ordentlig tur i bølgerne. 

Ifølge TV2 Nords reporter på stedet, er man nu ved at lægge en ny redningsstrategi.