I dag tager Danmark hul på VM: Her kan du se kampen i Nordjylland

Flere steder i Nordjylland kan du opleve Danmarks VM-kampe sammen med en masse andre fodboldglade nordjyder.

Nu går det for alvor løs for det danske herrelandshold i fodbold, der tirsdag eftermiddag møder Tunesien ved den første gruppekamp ved VM i fodbold.

Klokken 14 fløjter dommeren kampen op ved det meget omdiskuterede VM, der siden FIFA’s valg af Qatar som værtsnation har været udsat for meget kritik, blandt andet fordi gæstearbejdere i landet har arbejdet under meget dårlige forhold under opbygningen af VM.

Ifølge The Guardian er omkring 6.500 migrantarbejdere omkommet i Qatar, siden ørkenstaten fik tildelt VM i fodbold.

Alt det har, berettiget, fyldt meget inden Danmark går på banen mod Tunesien tirsdag, hvor det danske hold er spået gode chancer for at kunne åbne VM med en sejr.

Kampen bliver spillet midt i det, der normalt er midt i arbejdstiden for almindelige lønmodtagere. 

Men hvis man har sikret sig en fridag for at kunne se Danmarks VM-kamp, så er der flere gode muligheder for at kunne se kampen med andre i Nordjylland.

Aalborg

I Aalborg slår både Gigantium, Aalborg Streetfood og Studenterhuset dørene op for at vise Danmarks kamp.

I Gigantium skal man bestille billet til storskærmsarrangementet, som er et af de såkaldte Hyundai fanzone-arrangementer, der bliver afholdt flere steder i Jylland.

På Studenterhuset i Aalborg viser de også Danmarks kamp mod Tunesien på storskærm. Det sker inde i studenterhusets café, hvor man kan komme uden at bestille billet på forhånd.

TV2 NORD ER MED TIL FODBOLDFEST

Forhåbentligt får Danmark er fremragende start på VM i fodbold, når de tirsdag spiller mod Tunesien.

Kampen skydes i gang klokken 14.00, og TV2 Nord sender live inden kampstrart klokken 13.45 fra to storskærmsarrangementer i Nordjylland.

Vi er med i Gigantium i Aalborg, hvor der vil være plads til i nærheden af 5.000 tilskuere, og så er vi også i Joakim Mæhles hjemby Østervrå, hvor flere skolebørn får lov at se kampen på storskærm i Østervrå Hallen.

Selvom Aalborg Streetfood officielt har lukket ned for sæsonen, så har de valgt at gøre en undtagelse og åbne for madhallen og eventhallen, hvor de viser Danmarks kampe ved VM på storskærm.

Hjørring

Længere nordpå i Hjørring kan man både se kampen i biografen MovieHouse og på baren Zwei Grosse Bier Bar.

Ligesom i Gigantium skal man også bestille billet på forhånd, hvis man vil i biografen MovieHouse i Hjørring for at se Danmarks drenge.

På tre 85 tommer skærme kan man også se Danmark spille de første VM-minutter på Zwei Grosse Bier Bar i Hjørring, men dog kun med plads til 200 gæster.

"Mæhlesby"

Under EM i fodbold i sommeren 2021 blev den danske landsholdsspiller Joakim Mæhles hjemby Østervrå omdøbt til Mæhlesby, og her havde de lokale sørget for, at den lille nordjyske by for alvor kom på danmarkskortet.

I år prøver de igen at skabe stor fodboldstemning, når de i Østervrå Hallen viser flere af Danmarks kampe. 

Tirsdag er det dog fortrinsvis skolebørn, der får lov at se den lokale helt på banen til VM, hvor de er blevet inviteret til popcorn og fodbold.

På lørdag kan man dog komme forbi Mæhles hjemby, uanset om man er skoleelev eller ej, for at se fodbold når Danmark møder Frankrig - her er Østervrå Hallen åben for alle.

Listen rummer sandsynligvis ikke alle steder i Nordjylland, hvor man kan se Danmarks kamp mod Tunesien på storskærm, men den giver et lille overblik.


Seneste nyt

fra Nordjylland