LIGE NU:

I dag træder disse nye restriktioner i kraft: - Det vil koste virksomheder livet, lyder vurderingen

En række nye landsdækkende restriktioner og anbefalinger i kraft er netop lørdag kl. 12 trådt i kraft. Restriktioner og anbefalinger til, hvordan vi igen får coronavirussen under kontrol.

Tiltagene vil foreløbig gælde til og med 4. oktober 2020. Se dem i bunden af artiklen.

Kravet om opsynspersonale i detailhandlen forventes dog først indført fra 25. september.

Restauranter hårdt ramt

Det er især restauranter, barer og caféer, der bliver indskrænket af de nye restriktioner, hvilket har ført til store frustrationer i restaurationsbranchen.Hos Dansk Industri er man uforstående over for indgrebene, fortæller medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen.

- Det er problematisk, at det lige præcis er restauranterne, der skal lukke klokken 22. Vores indtryk er, at det ikke er her, smittespredningen sker. Så vi kunne godt tænke os at se noget dokumentation for, at det er på restauranterne og ikke til piratfesterne, at smittespredningen sker, siger han til TV 2.

Regeringen er klar til at ofre restauranter

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, havde statsminister Mette Frederiksen (S) svært ved at redegøre for, hvorfor restauranter nu skal lukke klokken 22 i stedet for ved midnat på pressemødet fredag eftermiddag.

- Regeringen har ikke nogen egentlig dokumentation for, at restauranterne skal lukke klokken 22. Statsministeren blev spurgt om det på fredagens pressemøde, hvor hun omgående sendte spørgsmålet videre til Søren Brostrøm, der faktisk siger, at selvom der ikke er noget dokumentation, så VED de, at det er der, smitten tager sit udgangspunkt, siger han.

Samtidig peger Troels Mylenberg på, at netop resturationsbranchen er et sted, hvor regeringen er klar til at lave et offer på coronaens alter.

- Regeringen ved, at det her vil koste virksomheder livet, siger han.

Herunder kan du få et overblik over de restriktioner, som gælder fra klokken 12, lørdag 19.september.

Restriktioner