Foto: TV 2 Nord

Indbrud: Naboer har været gode til at holde tyvene væk i julen

Antallet af indbrud er faldende, og den tendens har også gjort sig gældende i julen, som normalt er højsæson for tyvene.

Flere danskere - og Nordjyder - havde i julen 2019 indbrud end året før. Dermed følger også julens tal den generelle tendens til, at antallet af indbrud falder.

Juleindbrud i Nordjyllands Politikreds

  • I 2018 blev 87 indbrud anmeldt 
  • I 2019 blev 82 indbrud anmeldt 

- Den seneste jul var nemlig særligt indbydende for indbrudstyve. Helligdagenes placering gav mulighed for en lang ferie væk fra hjemmet, og mange tomme huse giver tyven gode arbejdsbetingelser, forklarer Allan Holm, vicepolitiinspektør og centerchef i Nationalt Forebyggelsescenter ved Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Derfor er det ekstra glædeligt, at antallet af juleindbrud er faldet. De borgere, som er aktive nabohjælpere til hverdag og i ferier, skal klappe sig selv på skuldrene. Vi ved, Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud, så det stigende antal nabohjælpere bidrager til at gøre indbrudstyvenes liv vanskeligt. De skal have en stor tak for deres indsats i det forgangne år, tilføjer han.

Cirka 120.000 danskere bruger allerede Nabohjælps appen, hvor borgere i samme område kan koordinere at hjælpe hinanden med at se efter boligen, når nogen er bortrejst. 

Læs også Juledagene højtid for indbrud: Sådan sikrer du dit hjem