Seneste nyt:

Indbrudstyvene bliver væk: Nordjylland er den næstsikreste landsdel

Hele fem nordjyske kommuner er i top 10 over de steder med færrest indbrud i 1. kvartal af 2021.

Bor du i Nordjyllands politikreds, kan du glæde dig over at bo i landsdelen med færrest indbrud, hvis man ser bort fra Bornholm.

Borgerne i Læsø, Hjørring, Thisted, Jammerbugt og Mariagerfjord Kommune har alle det til fælles, at de lever i en af Danmarks mest trygge kommuner.

Indbrudstyvene opererer i hvert fald i mindre grad i de kommuner sammenlignet andre steder i Danmark.

Top 10: Kommuner med færrest indbrud i forhold til antal husstande 1. kvartal 2021

Hos Nordjyllands Politi har man længe arbejdet dedikeret med bekæmpelsen af indbrudskriminalitet, så de lave tal vækker glæde.

- Indbrudstallene har været generelt faldende siden 2009. Faktisk er antallet af indbrud faldet med cirka to tredjedele her i Nordjylland siden da. Så det er betragteligt, og det er glædeligt for borgerne. Samtidigt er det fagligt tilfredsstillende for os som politi, fastslår vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Niels Kronborg.

Fokuserede efterforskere, solidt samarbejde – og corona

Og hvorfor er det så, at Nordjyllands Politi er så gode til at holde tyvene i skak? Ifølge vicepolitiinspektør Niels Kronborg er der flere årsager til dette.

- Vi har samlet nogle grupper af efterforskere i politikredsen, som arbejder fokuseret med indbrudskriminalitet i hver deres område. Det giver os en rigtig god føling med, hvad der rører sig, og hvem vi skal have fat i. Og så har vi generelt et rigtigt godt samarbejde med kommunerne i Nordjylland omkring forebyggelse – særligt i Hjørring har der gennem flere år nu været et fælles projekt med kommunen og en række andre aktører omkring indbrudsforebyggelse i regi af ’Hjørring fri for indbrud’, forklarer Niels Kronborg.

Ydermere nævner vicepolitidirektøren også coronapandemien som en mulig forklaring på den positive udvikling, idet folk har været mere hjemme. Det faktum har gjort det sværere for indbrudstyvene. 

- Samtidig er der muligvis også gennem årene blevet færre kontanter og færre let omsættelige ting at gå efter i folks hjem. Og så er der heller ingen tvivl om, at mange borgere er blevet gode til at indbrudssikre deres boliger, lyder buddet fra Niels Kronborg.

Han håber, at de positive tal fortsætter hen over sommeren og fremhæver Nabohjælp som en god idé, hvis man vil holde de ubudne gæster ude.

Nabohjælp er et gratis netværk, hvor naboer holder øje med hinandens huse - eksempelvis i den kommende sommerferie.

Top 10: Kommuner med flest indbrud i forhold til antal husstande 1. kvartal 2021

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

def_thumb,50_percent

play Skoleleder: - Næsten alle er i isolation

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

Til forsiden

Til forsiden