LIGE NU:

Ingen brostødsikring af Jernbanebro

Banedanmark har ingen planer om at sikre Jernbanebroen i Aalborg yderligere mod skibskollission.

Andre tiltag skal forhindre påsejling

Denne sikring vil Vejdirektoratet have på med fire danske broer - heriblandt Limfjordsbroen og Aggersundbroen. Men altså ikke Jernbanebroen. Det oplyser DR Nordjylland.

- Vi har undersøgt om det er muligt. Men der findes ikke en teknisk løsning, der kan bruges i forhold til Jernbanebroen, siger Søren Boysen, der er direktør for den tekniske drift i Banedanmark.

- Faktisk ville vi øge risikoen for påsejling, hvis vi lavede en brostødsikring med de teknikker, der er tilrådighed i dag, siger han.

Søren Boysen oplyser til DR Nordjylland, at Banedanmark har kigget jernbanebroerne over vand grundigt igennem med hensyn til muligheden for ekstra sikring. Men at det efter råd fra især lodserne er blevet valgt fra at sikre yderligere. Det gælder også for Jernbanebroen i Aalborg.

- Lodsere mener, at det i stedet bliver vanskeligere og med forøget risiko at passere broen, hvis vi sætter fenderværker op, så skibene bliver holdt indenfor sejlrenden. Blandt andet fordi sejlhastigheden så skal sænkes, og det medfører færre manøvremuligheder for skibene, siger han til DR Nordjylland

- Vi må også konstaterer, siger Søren Boysen, at påsejlingen af Jernbanebroen sidste år skete, selvom skibet sejlede i sejlrenden. At det var broklappen, som ikke nåede at komme hurtigt nok op. Så på den front kan vi stramme procedurerne op, siger direktøren i Banedanmark:

- For eksempel hvor lang varslingstiden for en gennemsejling skal være og så videre. Af den vej mener vi, at vi kan nå rigtig langt. Men det er klart. Skulle der dukke noget ny viden op, så vil vi selvfølgelig kigge på det igen, siger Søren Boysen fra Banedanmark.

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden