Ingen fast læge på sygehus efter nytår

01:50

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

[size=2]Et spareforslag fra ledelsen på Sygehus Himmerland lægger op til at de medicinske patienter på Farsø Sygehus fra 1. januar, vil være indlagt på et sygehus, hvor der ingen læge er på selve sygehuset om natten. [/size]

Patienterne skal vente op til 30 minutter på en læge om natten, hvis spareforslaget bliver vedtaget i regionsrådet.

- Vi fjerner det øverste vagtlag og beholder kun vores bagvagt. Det betyder at lægen er på 30 minutters tilkald, siger Christen Lyhne, Direktør, Sygehus Himmerland.

Forslaget har fået kritik fra både sygehusets støtteforeningen og regionsrådsmedlem Kirsten Moesgaard.

- Et sygehus uden en læge om natten kan man næsten ikke kalde et sygehus. Det minder lidt om salamimetoden, siger Kirsten Moesgaard (kons.)

Nedskæringer på lægemandingen kommer nemlig i kølvandet på at sygehusplanen fra 2009 skal implementeres. Den betyder nemlig at antallet af medicinske senge i Farsø falder fra 42 til 26. Faktisk foreslår sygehusledelsen en yderligere reduktion på 6 senge.

- Jeg synes ikke det er nogen gangbar løsning, at spare lægen væk om natten, siger Kirsten Moesgaard (Kons.), Regionsrådsmedlem.

Sygehusledelsen afviser kritikken. Patienterne kan stadig være trygge, også om natten, mener direktøren.

- Der er jo en læge på vagt. Vedkommende skal bare ikke være fysisk på sygehuset, men er på tilkald med 30 minutters varsel, siger Christen Lyhne.

Forslaget er langfra besluttet af regionsrådet endnu, et faktum som både Ulla Astman og Birgitte Josefsen har bedyret over for TV2/NORD i dag.

Begge håber faktisk, at den økonomiaftale som regionerne skal forhandle med Regeringen betyder at besparingsforslagene slet ikke kommer i anvendelse.

Forsiden lige nu