Ingen penge til nordjysk bredbånd: Ansøgninger var for dårlige

Foto: Jens Skriver Steffensen

Ingen af statens 100 millioner kroner i bredbåndspuljen går til nordjysk bredbånd. Begrundelsen er for dårlige ansøgninger.

Der var hele 100 millioner kroner at tage af til bedre bredbånd, men efter fordelingen af statens bredbåndspulje viser det sig, at ingen nordjyder får glæde af pengene.

Kun to projekter i Nordjylland havde ansøgt om penge fra statens bredbåndspulje, men de var bare ikke gode nok. 

Energistyrelsen modtog i alt 72 ansøgninger om tilskud, og efter sortering blev der set på 64 af dem. Dem, der blev sorteret fra, var enten trukket tilbage under sagsbehandlingen eller afvist af Energistyrelsen, da de ikke levede op til de krav, der gælder for puljen. Heriblandt altså de to nordjyske ansøgere. 

Læs også Kun to nordjyske ansøgninger til populær bredbåndspulje

Meningen med puljen er at give områder, der halter efter den digitale udvikling, hurtigere bredbånd. Og selv om man måske nok kunne argumentere for, at der er brug for det rundt omkring i Nordjylland, bliver det altså ikke til forbedringer i denne omgang.

- Med godt 100 millioner kroner i bredbåndspuljen i 2017 får omkring 4000 adresser rundt om i landet nu bedre bredbåndsdækning - og dermed bedre mulighed for at deltage i den digitale udvikling. Det er rigtig positivt og understreger regeringens bestræbelser på at få hurtigt internet til alle danskere, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Men ingen af de 4000 adresser ligger i Nordjylland. 

Forsiden lige nu