LIGE NU:

Ingen tog nordpå fra Aalborg i mere end to måneder

Banedanmark bruger sommeren på flere jernbaneprojekter, og det betyder, at der ikke vil køre tog mellem Aalborg og Brønderslev i perioden 10. juli til 21. september.

Banedanmarks arbejde ved Lindholm Station de næste måneder betyder en totalspærring af sporet. Der skal blandt andet udskiftes blødbund og sænkes et spor samt fjernes et klargøringsspor og bygges et nyt spor.  Der vil derfor ikke køre tog mellem Aalborg og Brønderslev i perioden 10. juli til 21. september.

Arbejdet udføres som et led i den nye strækning til Aalborg Lufthavn. Og så skal der også laves et nyt dobbeltspor samt klargøres til elektricifering af strækningen.

- Når vi er færdige, giver det gevinster for borgerne i regionen, blandt andet i form af en helt ny forbindelse til Aalborg Lufthavn, der åbner til december 2020 og en kapacitetsforbedring, så der kan køre flere tog i Nordjylland, siger områdechef for Banedanmark, Lars Blædel Riemann, i en pressemeddelelse.

Naboer vil kunne opleve en del støj i perioden.

Påvirker også vejtrafikken

Broen, der fører Viaduktvej over jernbanen, vil også blive spærret for trafikanter i perioden. Trafikken vil blive omdirigeret til Høvejen. Det vil dog være muligt at passere broen på gåben eller som cyklist.

På selve Lindholm Station vil der også være anderledes adgang til sporene på grund af arbejdet. I perioden uden tog mellem Aalborg og Brønderslev vil der i stedet blive indsat togbusser. Du kan se mere på rejseplanen.dk.