Foto: BADMINTONPHOTO Yves Lacroix

Irriteret Jan Ø. besejrer Gade i Masters

Jan Ø. Jørgensen vandt finalen i Yonex Copenhagen Masters over den tidobbelte vinder Peter Gade.

Han bandede og svovlede undervejs, og raseriet gav åbenbart pote for Jan Ø. Jørgensen, som tog en overraskende sejr i Yonex Copenhagen Masters over den tidobbelte vinder Peter Gade.

Det er Jørgensens anden sejr i turneringen.

Kronprinsen af dansk badminton vandt i tre sæt med cifrene 14-21, 25-23, 22-20.

Danmarks to bedste herrespillere leverede festlig underholdning i den udsolgte sal i Falconer Centret på Frederiksberg.

Peter Gade var fra start skrap til at vurdere de af Jan Ø. Jørgensens bolde, der lå lige uden for linjerne, og det scorede den 35-årige ålborgenser mange point på.

Gentagne gange løb Jan Ø. Jørgensen i Gades fælde og skød bolden ud over baglinjen, og den uvane gjorde udfordreren mere og mere irriteret på sig selv.

Til gengæld kunne Jørgensen holde sig inde i kampen med højt tempo og en giftig smash, som voldte Gade problemer. Peter Gade vandt første sæt 21-14.

Kampen fortsatte i samme gear i andet sæt. Peter Gade styrede løjerne, og Jan Ø. Jørgensen blev stadigt mere irriteret over sig selv og Peter Gade, der ville have en pause til at tørre panden.

Midtvejs i sættet blev Jørgensen så ophidset og råbende, at dommeren måtte bede om ro, men sjovt nok fik Jan Ø. Jørgensen straks derefter fat i kampen, mens Peter Gade begyndte at lave fejl.

Jørgensen vandt andet sæt 25-23, efter Gade havde fået underkendt en vundet matchbold på grund af en linjedommerfejl.

Tredje sæt udviklede sig til en gyser, men efter at have misset to matchbolde vandt Jørgensen sættet og kampen.