02:06

Flere unge skal vælge en fremtid i flyvevåbnet. Det er målet for Flyvestation Aalborg, som nu er begyndt at tage ud og undervise i folkeskolen.

Foto: Thomas Jensen

1 af 2

Jager nye rekrutter: Flyvestationen underviser folkeskoleelever

En charmeoffensiv på de nordjyske 10.klassescentre skal lokke de unge over i Flyvevåbnet. Sergenter tager de unge med på råd til fiktive operationer.

Flere og flere virksomheder vil have fat i de unge mennesker, som netop har færdiggjort folkeskolen.

Flyvevåbnet har også kastet sig ind i dén kamp, og det har fået dem ud på skolerne, hvor de tilbyder at undervise de unge i, hvordan det er at være ansat i flyvevåbnet.

En af opgaverne, som 10. klasseseleverne på Hjørring Ny 10 skal være med til at løse, foregår i Afrika.

Her skal eleverne planlægge en tur til Sierra Leone med et Herkulesfly, så den kan hente en sygeplejerske, der er smittet med ebola.

- De skal finde ud af, hvordan vi får flyveren derned. Hvilke ruter de skal flyve? Hvad de skal bruge af brændstof? Hvad bruger de af timer? Alle de her ting og sager, siger seniorsergent Lars Ø. Andersen fra Flyvestation Aalborg.

Det går hurtigt op for eleverne, at det ikke er gratis at flyve rundt i et Herkulesfly.

- Det er rigtigt dyrt. Alene brændstoffet kommer til at koste 25.000 kroner bare for et lille stykke derhenad, siger Jakob Rudkøbing, der er elev på Hjørring Ny 10.

For Flyvevåbnet handler det ikke kun om imagepleje.  Det handler også om at få fat i nogle af de eftertragtede unge mennesker.

- Vi vil også gerne være en spiller, når de unge mennesker er færdige i skolen og skal tage et uddannelsesvalg. Så vil vi jo gerne være en af dem, de også har med i overvejelserne, siger seniorsergent Lars Ø. Andersen fra Flyvestation Aalborg.