LIGE NU:

Jagter dansk arbejdskraft til Norge

Norsk rekrutteringsfirma søger arbejdskraft i Danmark med hjælp fra Metal Himmerland og Jobcenter Mariager Fjord.

Der var fyldt til sidste plads i kantinen på Jobcenter Mariagerfjord i Hobro her til eftermiddag. Årsagen var en gylden mulighed for at komme i arbejde for 40 ledige jern- og metalarbejdere fra hele Danmark. Med hjælp fra Mariagerfjord Kommune og Metal Himmerland søger det norske rekrutteringsfirma Bragason Industriservice nemlig arbejdskraft i Danmark.

- Det er jo hernede, potentialet ligger. Der er jo ingen arbejdsløshed på det område i Norge, forklarer Ragnar Bragason, der er indehaver af det norske firma.

Han er især på jagt efter pladesmede, rørlæggere og svejsere. De skal bruges på et stort værft i nærheden af Stavanger. Og blandt de ledige nordjyder, som i dag var mødt op, er der stor interesse for at komme til Norge og arbejde.

- Jeg håber, at jeg kan få et job og måske en læreplads, hvis det er muligt, fortæller 19-årige Jacob Andersen. Han er uddannet produktør i efteråret 2011 og har gået ledig siden. Nu håber han på et job på den anden side af Skagerrak.

- Det kan jo godt være, man kommer til at savne familie og venner. Men det er ikke noget, der afskrækker mig, fortæller han.

Efter dagens møde kunne de, der stadig var interesserede i at komme til Norge og arbejde, komme til en samtale med det norske firma. Herefter skal de så gennemgå en række faglige prøver, inden de bliver ansat i Norge.