Foto: Lars Lyngdahl

Jens og Kirsten banker Peter og Anne

Nordjyderne var på forkant, da de for 19 år siden døbte deres døtre Emma.

Danskerne vil snart mange steder kunne læse i medierne, at Peter og Anne er de mest populære navne i landet. I Nordjylland hedder man dog hellere Jens og Kirsten. Det viser en opgørelse lavet af Danmarks Statistik.

De yngste i Nordjylland får i øjeblikket ofte navnet Magnus og Emma. Det er helt på linje med de landsdækkende tal.

Det lader dog til at de nordjyske forældre har været på forkant med moden for også blandt de 10-19-årige nordjyder er Emma det mest populære pigenavn. Set i hele Danmark er Julie det mest populære navn i den aldersgruppe.

Navnet Magnus er, selvom det altså er det mest populære navn blandt de yngste, efterhånden ved at miste sin popularitet. Danmarks Statistiks navnebarometer viser, at navnet er faldet i popularitet siden 2005.

Er man 80-99 år, hedder Anna og bor i Nordjylland, kan man godt regne med at mange andre hedder det samme som en selv. Over hele landet er navnet Anna også det mest populære i aldersgruppen 90-99, men i aldersgruppen 80-89 har Inger passeret Anna, og ligger nu i toppen.

Nordjyllands mest populære drengenavn, Jens, er det mest populære i tre tiårs-intervaller. Det gamle navn slår dermed sin popularitet fast med syvtommersøm. Peter der er det mest populære drengenavn på landsplan er derimod slet ikke repræsenteret på den aldersopdelte navnehitliste.

Navnelisterne

Læs mere om navnelisterne her